ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

AĞBABA,: EMNİYET'TE Kİ POLİS İNTİHARLARINI SORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Soylu’ya son dönemde artan polis intiharlarını sordu. 

04 Ağustos 2022 01:02
AĞBABA,: EMNİYET'TE Kİ POLİS İNTİHARLARINI SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mobbing uygulamaları,baskılar ve artan intihar vakaları ile çalkalanan emniyet teşkilatında yaşananların ‘ürkütücü’ boyutlara ulaştığını iddia etti. Ağbaba, en son 30 Temmuz’da Antalya’da hayatına son veren ve ailesi Malatya’da yaşayan Murat Sucu’nun intiharı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

50 GÜN ARAYLA İKİ ARKADAŞ İNTİHAR ETTİ

Ağbaba soru önergesinde; Şırnak'ta vali koruması olarak görev yaparken 9 Haziran günü kaldığı evde beylik tabancası ile yaşamına son veren özel harekat polisi Alpaslan Soylu'nun Şırnak Özel Harekat Şube'de yaşananları anlattığı intihar notu emniyet içerisindeki mobbing iddialarını yeniden gündeme getirmiş, olay tepkilere neden olmuştur. Yaklaşık 2 ay önce yaşamına son veren Alpaslan Soylu’nun yakın arkadaşı Murat Sucu’nun da 30 Temmuz 2022 tarihinde hayatına son verdiği basında yer almıştır. Sucu'nun, Soylu'nun intiharıyla ilgili verdiği ifade sebebiyle mobbing'e maruz kaldığı ve Manavgat Koruma Şube'ye sürgün edildiği iddia ediliyor” ifadelerine yer verdi.

Ağbaba, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti;

“1-Polis teşkilatında arka arkaya meydana gelen intiharlar ürkütücü boyuta ulaşmıştır. Konuyla ilgili bakanlığınız tarafından hangi işlemler yapılmaktadır?

2- İntiharların, baskıların ve mobbing iddialarının emniyet teşkilatı içerisinde çok şeffaf bir biçimde araştırılması gerekiyorken yaşananlara sessiz kalınması yeni üzücü olaylara davet çıkarmaktadır. Bakanlığınız bünyesinde bugüne kadar kaç personel intihar etmiştir? Yıllara göre intihar sayısı kaçtır?

3-Şırnak’ta hayatına son veren ve mobbing iddialarını kaleme alan Alpaslan Soylu’nun intiharının ardından yapılan bir inceleme var mıdır? Var ise genç polis memurunun intihara sürüklenmesinin sebebi nedir?

4-Murat Sucu’nun  yakın arkadaşı  Alpaslan Soylu’nun intiharının ardından idare aleyhinde ifade verdiği,bu ifade sebebiyle mobbinge maruz kaldığı ve Antalya-Manavgat Koruma Şube'ye sürgüne gönderildiği aktarılmaktadır.Murat Sucu’yu intihara sürükleyen olaylar nelerdir? Konuyla ilgili inceleme başlatılmış mıdır?

5-Bakanlığınız tarafından 1.000 polise bir psikolog düşecek şekilde alımlar yapıldığı belirtilmesine rağmen art arda yaşanılan üzücü olayların bu soruna çözümün daha kalıcı ve idari tasarrufla sağlanacağının göstergesidir. Bakanlığınız tarafından intiharları önlemek için daha kalıcı çözümler için hangi çalışmalar yapılmaktadır?

6-Hayatının baharında polis memurlarının yaşamlarına son vermesine sebep olanlar kimlerdir?  Polisimizi iş yapamaz duruma getiren kişiler neden korunup kollanmaktadır? Yaşananları görmezden gelerek üstünü örterek yeni problemlerin yaşanmasının önünün açılmasına neden müsaade edilmektedir?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.