ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Çalık: Kale’yi yeniden inşa ettik

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kale’yi yeniden inşa ettiklerini belirterek, ilçenin turizmin merkezi olacağını söyledi. 

03 Ağustos 2022 21:16
Çalık: Kale’yi yeniden inşa ettik

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Kale ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Milletvekili Öznur Çalık, ilçedeki temasları kapsamında ilk olarak Kale Belediyesi’nin yeni hizmet binasını ziyaret ederek, belediye başkanı Murat Koca ile bir araya geldi. 

Kale Belediye Başkanı Murat Koca, ziyarette yaptığı konuşmada, “İlçemize daha hayırlı ve hızlı hizmetler yapabilmek adına vekilimiz yanımızda. Her zaman bize destek oldu, bundan sonra desteklerinin artarak devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Koca, belediye binasında ayrıca Ziraat Bankası, PTT, noter, Ziraat Odası, sulama birliği ve kadın kooperatifinin de hizmet vereceğini de sözlerine ekledi. 

“HERKES GELSİN KALE’Yİ GÖRSÜN”

Milletvekili Öznur Çalık, Kale’nin Malatya’nın en gözde ilçesi olduğunu söyledi. Çalık, “Kale, AK Parti’nin kalesi. Cumhurbaşkanımızın sevdalısı Kale ile çok büyük gurur duydum. Herkesin gelip Kale’yi görmesini istiyorum. Herkes gelip burayı görsün. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duydum” diye konuştu. 

“KALE, MALATYA’MIZIN VE TÜRKİYE’MİZİN KALESİ”

Milletvekili Çalık, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Kale’yi ilçe yaptığını anımsatarak, şunları söyledi:

“Kale’miz AK Parti iktidarıyla birlikte yeniden inşa ve ihya edildi. 2020 depremi Elazığ ve Malatya’mızda ilçelerde ciddi hasarlar meydana getirdi. O deprem Kale’nin yeniden inşa edilmesine vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bakanlarımız bütün desteklerini Kale’mizden yana kullandılar. Kale Belediye Başkanımızda Kale’nin inşası ve ihyası için elinden gelen her çalışmayı yaptı. Her gören böyle bir belediye binası isteyecek. Kale, Malatya’mızın ve Türkiye’mizin kalesi, cumhurbaşkanımızın sevdalıları burada oturuyor. Yüzde 95 oy aldığımız Kale’ye böyle bir belediye binası da çok yakışmış.”

“16 TİCARETHANE, 439 AFET KONUTU VE 254 KÖY EVİ YAPTIK”

Kale’ye sadece belediye binası değil birçok hizmet yaptıklarını dile getiren Çalık, “Gençlik merkezini kazandırdık. Kemerburgaz’da gördüğünüz binaları da burada hem de deniz manzaralı göreceksiniz. Muhteşem bir ilçe inşa edildi. Burası Malatya’da turizmin merkezi olacak. Kale’mizde bir ilçe merkezi yoktu. Bakanımız Murat Kurum’a canı gönülden teşekkür ediyorum; ilçe merkezi yapacağımızı söylediğimizde bütün desteği verdi. Arazi taleplerimizde gerekli destekler verildi. İçişleri Bakanımız, AFAD’ımız her dakika bizlere destek verdiler. TOKİ evlerimizi, ticarethanelerimizi ve binalarımızı tam teşekküllü yaptı. Kale’de bir ilçe merkezi kurduk. 16 ticarethane yapıldı. 439 afet konutu yapıldı. 254 tanede köy evi yapıldı, eksik olan köy evleriyle ilgili ihale tamamlandı. Onları da yapacağız. Sadece evleri, ticaret merkezlerini, belediye binasını değil okullarımızı, camilerimizi, çevre düzenlemelerimizi yapıyoruz. Tam teşekküllü bir yaşam alanı Kale’de inşa edildi” ifadelerini kullandı. 

Kale’nin bir belediye binası ihtiyacının olduğunu ve güzel bir hizmet binasının yapıldığını kaydeden Çalık, “Bir gurur tablosu ile karşı karşıyayız. Kale ilçemiz kurulduğu andan itibaren en büyük eksiği bir ilçe merkeziydi. Deprem sonrası konutlarımızı yaptık, ilçemizde bir merkez kazandırdık. Güzel bir belediye binası, ayrıca kadınlarımızın üretim ve satış merkezi olacak. Aynı zamanda hemen altta PTT şubesi ve Ziraat Bankası açılacak. Burada 16 ticaret merkezimiz var. Buralarda da marketlerimiz, tamirciler, eczaneler olacak. Bu anlamda Kale’miz yeniden inşa edildi” diye konuştu. 

Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Kale Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Milletvekili Çalık, ziyaret sonrası “Yeniden inşa ve ihya ediyoruz. Sadece binaları değil sosyal tesislerimizi de inşa ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Spor Toto’nun katkılarıyla yapılan gençlik merkezimiz muhteşem bir yapıya kavuştu” dedi. 

Kale ilçesinde muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, daha sonra Salkımlı Mahallesi’ndeki ikinci etap TOKİ konutlarını yerinde inceledi. 

VATANDAŞLAR BAKAN SOYLU’YA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Milletvekili Çalık, ilçedeki temasları kapsamında daha sonra Tepebaşı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu telefonla arayan Çalık, vatandaşları bakan ile görüştürdü. Vatandaşlar, Bakan Soylu’ya “Seni çok seviyoruz. Allah, seni başımızdan eksik etmesin. Hepimiz seni seviyoruz, arkandayız. Ahlakını daha çok seviyoruz. Cesaretine hayranız. Rabbim senin yar ve yardımcın olsun” dediler. 

Bakan Soylu ise “Büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Herkese selamlarımı iletiyorum” ifadesini kullandı. 

Milletvekili Çalık, Bakan Soylu’ya “Kale’ye çok emeğin oldu, Allah razı olsun. Evlerimizi tamamladık. Eksik kalanlarında ihaleleri yapıldı. Bir belediye binası yaptınız. Çok teşekkür ediyoruz. Senden biraz daha para istiyoruz” dedi. 

Milletvekili Çalık daha sonra Çanakçı, Üçdeğirmen, Düztarla ve Kıyıcak mahallelerini de ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43