ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

YEŞİLYURT’UN BELGELİ ÜRÜNLERİNİN TANITIMI YAPILDI

Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan yerel yönetim olan Yeşilyurt Belediyesinin, Yeşilyurt Kent Konseyiyle işbirliği halinde Türk Patent ve Marka Kurumundan aldığı Yeşilyurt’un 11 farklı yöresel lezzetinin Coğrafi İşaret Tescil Tanıtım Programı yoğun ilgi altında gerçekleştirildi. 

02 Ağustos 2022 12:04
YEŞİLYURT’UN BELGELİ ÜRÜNLERİNİN TANITIMI YAPILDI

Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesi Yeşilyurt Lezzet Caddesindeki Tarihi Yeşilyurt Konaklarında hizmete giren Yeşilyurt Mutfağında düzenlenen tanıtım etkinliğinde, Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuşan Yeşilyurt Dalbastı Kirazı, Banazı Karası Üzümü, Kiraz Yaprağı Sarması, Malatya İçli Köftesi, Malatya Analı Kızlı (Tiritli Köfte), Malatya Tandır Ekmeği, Malatya Kurabiyesi, Malatya Tevek Yaprağı Sarması, Malatya Erik Ekşisi, Malatya Bilik Ekmeği ve Malatya Yassı Kadayıfı özel alanlarda sergilendi.

Tarih, Kültür ve Gastronomi Kenti Yeşilyurt’un geleneksel sofra kültüründe yer alan yemeklerinin yanı sıra meyvelerinin iç ve dış turizme hak ettiği konuma ulaşması için göreve geldiği günden bugüne kadar başarılı hizmetlerin altına imza atan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, davetlilere yöresel yemekler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan yerel yönetim olduklarını söyleyen  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yöresel yemeklerin tanıtımına yönelik hayata geçirdikleri projelerin ardından Yeşilyurt’un iç ve dış turizmdeki lezzet durakları arasında yerini aldığını söyledi.

Yeşilyurt’un eşsiz lezzetlerini dünyaya tanıtmak için önemli projeleri teker teker gerçeğe dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Çınar, üç yıllık dönemde başlattıkları yatırım ve tanıtım atağıyla birlikte Yeşilyurt’u tüm değerleriyle topyekün ayağa kaldırdıklarını dile getirirken şunları söyledi; “Yeşilyurt’un kültürü, tarihi ve gastronomisini ön plana çıkarmak adına yaptığımız çalışmalara her geçen bir yenisini daha ekliyoruz. Yeşilyurt Kent Konseyimizle işbirliği halinde üç yıllık süre içerisinde yürüttüğümüz planlı çalışmaların neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığımız başvurularımızın ardından bugüne kadar 11 yöresel lezzetimizin tescil belgesini alarak büyük bir başarı elde ettik. Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla tescil belgesi alan yerel yönetim olmanın haklı gururu yaşarken, ilçemizin geçmişten bugüne kadar uzanan bütün tarihsel sürecine, yemeklerine, kültürüne ve doğal zenginliklerine değer katan hizmetlere çok büyük önem veriyoruz. Tarihi Konaklarımızı restore ederek bölgemizin tarihini gözler önüne serdik, farklı temalı müzeler kurduk, yemeklerimizin hem tanıtımı hem satışı hem de gelecek kuşaklara taşınması için Yeşilyurt Mutfağımızı hizmete sunduk. Bu yapılan yatırımlar neticesinde yerli ve yabancı turistler ya da farklı etkinliklere katılanlar burayı görmeden, yemeklerimizi tatmadan gitmiyorlar, ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor. Malatya’ya yeni bir turizm ve kültürel destinasyon mekanı kazandırdık. Geleneksel sofra kültürümüzde yer alan eşsiz yemeklerimizi sahiplenmek, muhafaza etmek, dünyaya tanıtmak, anlatmak ve turistlerin ilgini çekmek için coğrafi işaret tescil sürecine ayrı bir önem veriyoruz. Yemeklerimize kimlik kazandırmak, pazar payını yükseltmek ve nesilden nesile aktarılması amacıyla da Türk Patent ve Marka Kurumuna 30 farklı ürünümüzün tescili için başvurduk, bugüne kadar her birinin ayrı bir özelliği ve hikâyesi olan 11 ürünümüze tescil belgesi aldık. Diğerleri içinde çalışmalarımız sürüyor. Yöresel yemek satışı yapan işletmelere de bu tescil belgelerini teslim ederek, ziyaretçilerimizin gönül rahatlığıyla bu yemeklerden istifada etmelerini sağladık. Üç yıl süren titiz, özenli ve planlı çalışmalarımız neticesinde, gastronomi dünyasında artık isminden söz ettiren, turizm sektöründe ki lezzet durakları arasında yerini alan bir ilçe hüviyetine ulaştık. Tarihimiz, kültürümüz ve gastronomimizi tanıtmak için çalışmalara daha fazla ağırlık veriyoruz. Bu aşamada Valimizin, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalarımızı sürdürerek Malatya’nın köklü ve ihtişamlı tarihini tanıtmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.