ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'ya bölgenin en büyük böğürtlen bahçesi kuruldu

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinin Sürgü Mahallesi'nde bölgenin en büyük böğürtlen bahçesi kurulduğu açıklandı. 

29 Temmuz 2022 22:20
Malatya'ya bölgenin en büyük böğürtlen bahçesi kuruldu

Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi'nde 7 bin metrekare alanda üretici Hüseyin Dulkadir tarafından yetiştiriciliği yapılan böğürtlen bahçesi Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek tarafından ziyaret edildi.

Kırsal turizmi desteklemek ve endüstriyel sektöre hitap etmek üzere ilimizden, Adıyaman ve Gaziantep illerinden gelen ziyaretçilerin böğürtlen ile birlikte, böğürtlen reçeli, böğürtlen şurubu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla böğürtlen üretimi yapılmaya başlanan bahçe de ürünün değerlendirilmesi ve işlenmesi ile ilgili yapılması gereken destek, yatırım konularında bilgi alışverişi ve incelemelerde bulunuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.