ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ağbaba’dan Dilek Mahallesine Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba Yeşilyurt ilçesi Dilek mahallesinde ziyaretlerde bulundu. Esnaf ziyaretleri sırasında esnaf, zamlardan ve maliyetlerden dert yandı. 

26 Temmuz 2022 08:24
Ağbaba’dan Dilek Mahallesine Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba beraberinde parti üyeleri ile birlikte Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek mahallesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Ağbaba, iktidara geldiklerinde yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aktardı.

Ağbaba mahalle toplantısı sonrasında esnaf ziyaretinde bulundu. Ağbaba’yı gören esnaflar ekonomik sıkıntılardan dert yandı ve işletmelerinin kapanma noktasına geldiğini belirtti.

Mahallede kasaplık yapan bir esnaf, yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme yansıtarak şunları söyledi; “Kirayı mı, vergiyi mi, elektriği mi ödeyelim. Artık yetişmiyor. Kapatıp gideceğim. Bir yerde asgari ücretle çalışacağım. 30 senelik esnafım ben burada. Bitti esnaflık bitti. Yatıyorum zam, kalkıyorum zam. Her gün zam bu nasıl bir şey ya, böyle bir şey var mı? 10 liraya aldığımız parça 40 lira oldu. Elektrik faturasını ödeyemiyoruz. Bir tane dolap çalışıyor bin 400 lira para ödüyoruz. Geçen yıl 300-350 TL geliyordu. BAĞKUR primimizi ödeyemiyoruz. 2 bin 200 lira olmuş bir BAĞKUR pirimi nereden alıp ödeyeceğim. ‘esnafa destek verdik’ dediler ben bin liradan fazla alamadım. Çıkıyorlar sonra ‘esnaf şu kadar destek aldı, şunu aldı, bunu aldı’ diyorlar. Hani kime verdiler? Pandemi ile birlikte de 50-60 bin lira içeri girdim yani borçlandım.  Artırmayı bırak artık ekmek parası kazanamıyoruz. Akşam oldu sadece 20 liralık iş yapmışım koskoca kasap olarak bir tane etli ekmek yapmışım.”

Sorunları dinleyen Ağbaba iktidara geldiklerinde ‘tüm sıkıntıları bertaraf edeceklerini’ ifade etti.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.