ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kıbrıs Gazileri 48 Yıldır Haklarını Bekliyor

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü vesilesiyle bir araya gelen Kıbrıs Gazilerinin hakları konusunda bir değerlendirme yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz, Kıbrıs gazilerinin bazı haklarının olmadığını belirterek, 48 yıldır hakların verilmesini beklediklerini söyledi.   

20 Temmuz 2022 00:41
Kıbrıs Gazileri 48 Yıldır Haklarını Bekliyor

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48’incı yıl dönümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı, Malatya’da düzenlenen törenle kutlandı. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48’incı yıldönümü nedeniyle, düzenlenen tören Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz ve dernek üyeleri tarafından çelenk bırakılması ile başladı. Program Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okunması ile sona erdi.

Daha sonra tören alanında açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Cengiz “Kıbrıs Barış Harakatı’nın 48‘inci yıl dönümünü törenlerle kutluyoruz. Bütün şehit ve gazi ailelerin başımızın üzerinde yeri var. Allah gazilerimize sağlıklı ömürler versin şehitlerimizde mekanı cennet olsun.” dedi.

“BİZLERE HAK TANINSIN”

Kıbrıs gazilerinin bazı haklar konusunda taleplerini ileten Başkan Cengiz; “Bizler 1500 sayılı yasaya tabiyiz. Bu yasayla beraber bazı haklarımız yoktur. Çocuklarımıza iş hakkı yok. Diğer gaziler kadar maaş almıyoruz. Onlar kadar kredi almıyoruz. ÖTV’siz araba veriliyor biz bunlardan faydalanamıyoruz.  Yine devletimizden Allah razı olsun. Biz bu hakların bize sunulmasını istiyoruz ve 48 senedir de verilmesini bekliyoruz. Mavi Marmara, Akdeniz, Ege Denizi bizlerin sayesinde geziliyorsa herkes bunlarda göz önüne alınmalı” ifadesini kullandı.” dedi.  

 Program çelenk sunumunun akabinde Şehit Oğuzhan Günaydın Battalgazi Halk Eğitim müdürlüğü çok amaçlı toplantı salonunda devam etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.