ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Usta öğreticiler Kadro İstiyor            

Usta öğreticiler, ders ücretlerinde yapılan iyileştirmelerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Ücretleri olumlu bulan usta öğreticiler, iyileştirmenin olumlu olduğunu ama başta kadro olmak üzere diğer haklarının da verilmesini talep ediyor. 

20 Temmuz 2022 06:44
Malatya'da Usta öğreticiler Kadro İstiyor            

Geçtiğimiz gün düzenlediği kabine toplantısı sonrası KYK borçları ve ücretli öğretmen ile usta öğreticilere yönelik verdiği müjde için usta öğreticilerinden teşekkür açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası millete sesleniş konuşmasında şunları söylemişti: "Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur'an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her beş ders için ilave bir ek ders ödemesi yapacağız. Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin usta öğretici ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret, 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmektedir. Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret, 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yapılan bu açıklama sonrası bir değerlendirme yapan Malatya Usta Öğreticileri Dernek Başkanı Halise Can; “Bizler öğretme sevdasıyla zaman ve mekân mefhumu gözetmeden aşkla ve şevkle çalışan kadrosuz usta öğreticileriz.  Usta öğreticilik yürek, sabır ve adanmışlık ister ve bu duyguları kalbinde hissetmeyen bu kutsal işi yapamaz. Yıllardır 7’den 70’e herkese birçok alanda emeğimizin tam karşılığını almadan eğitimler veriyoruz. Fakat onca fedakârlık ve emeğe rağmen belirsizlikle ve zor koşullarla mücadele ediyoruz. Ülkemizde bizimle birlikte kadrosu olmadan ve emeğinin karşılığını almayan yaklaşık 98000 kadrosuz usta öğretici bulunmaktadır. Geçici personel olarak istihdam edilen kadrosuz usta öğreticiler olarak bizler; millî eğitim bakanlığı tarafından memur veya sözleşmeli olarak kabul edilmemekte ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından ise işçi olarak sayılmamaktayız. Devlet memurları kanunundaki tüm yükümlülük ve sorumluluklarımızı yerine getirirken, kadroları memurlara verilen haklardan yararlanamamaktayız. 20-25 sene çalışanlarımızın dahi kıdem tazminat hakkımız bulunmamaktadır. Kurslarımızın yenilenmemesi an meselesi ve böyle bir durumda işsiz kaldığımızda işsizlik sigortası hakkımız dahi yoktur. SGK primlerimiz düşük olduğundan sgk primimiz 24 veya 25 gün olmaktadır.  Bizler tüm emeklerimizi ve gördüğümüz haksız muameleleri her platformda defalarca diler getirdik ve dile getirmeye devam edeceğiz. Bizler yıllardır ekmek kavgamızla sevdamız arasında sıkıştırıldık. Ve hakkımız olanı almak için yıllardır çaba gösteriyor ve mücadele veriyoruz. bu mücadelelerimiz neticesinde 18 temmuz 2022 tarihinde sesimize kulak ve cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu pozitif düzenleme ve ücret artışını önemsiyor çok teşekkür ediyor ve yetmez ama evet diyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız dan sahada olan biz emekçilerin görüşleri de alınarak kadro tahsisi yapılarak iş güvencemizin sağlanması ve özlük haklarımıza kalıcı ve tam olarak kavuşabilmek için çalışma başlatılmasını talep ediyoruz. Artık işsiz kalma korkusu olmadan düzenli bir çalışma hayatımız ve sağlık güvencemiz olsun istiyoruz.  Kadro tahsisi hususunda bizlere her daim destek veren ve yanımızda olan cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor ve desteklerini bekliyoruz. Değerli basın mensupları ve kıymetli usta öğretici arkadaşlarım katılımınız dan ve duyarlılığınız dan dolayı teşekkür ediyor ve bu haklı mücadelemizde desteklerinizin artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.