ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kayısı Malatya'yı Uçuracak

Malatya'nın Kale ilçesinde başlayan kayısı hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Yaş kayısı fiyatları 25 liradan yok satıyor. Binlerce işçi kayısıya emek veriyor. Ekonomik krizin etkileri hissedilirken Kayısı hasadının yüz güldürmeye başlamasıyla birlikte Malatya ekonomisi kayısı sayesinde rahatlayacak. 

12 Temmuz 2022 12:50
Kayısı Malatya'yı Uçuracak

Malatya ekonomisine her yıl 5 milyar liralık girdi sağlayan Kayısı hasadı il genelinde devam ediyor. Kale ilçesindeki mahallelerde başlayan hasat üreticilerin yüzünü güldürüyor. Kaliteli kayısı üretiminin yapıldığı Kale ilçesinde sergenler tarlalara kurulmaya başladı. Yukarıdan bakıldığınd atarlalar sararmaya başlarken yaş kayısı fiyatları da 25 liradan başlayan fiyatlarla yok satmaya başladı. 

Kale ve Baskil bölgesinde bulunan üreticiler kayısı hasadından son derece memnun olduklarını belirterek fiyatların istenen seviyelere geelmesinin mutluluğunu yaşıyor. Gir fiyatlarının arttığını bu nedenle kuru kayısı fiyatlarının 100 liradan başlayarak 150 lirayı bulacak fiyatlardan oluşmasını isteyen üreticiler, iyi bir sezon geçirmeye amaçladıklarını söylediler. 

Battalgazi ve Yazıhan bölgesinde de kayısı hasadının başladığı ve sergenlerin tarlalara kurularak islimlenen kayısıların güneşte kurutulmaya başladığı öğrenildi. 

Gazeteciğ Alişan Hayırlı Kale Erdemli mahallesinde yapılan kayısı hasadını resimledikten sonra şunları yazdı: 

"Malatya'da nereye baksanız sarı görürsünüz, dağ taş altın meyve kasıyı ile dolup taşıyor. Dünya sabırsızlıkla meyvelerin şahı kayısıyı bekliyor. Kayısıda en çok kadınların emeği var, o yüzden lezzetli galiba...İzollu'nun Erdemli köyünde kayısı hasadı bütün hızıyla devam ediyor. Köylüler ve işçiler Bayram'da da çalışmak zorunda... Yoksa kayısılar ağaçta kalır, dökülür, telef olur. Allah, kayısı üreticileri ve emekçilerinin yardımcısı olsun."

Resimler: Alişan Hayırlı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.