ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sağlıkçılardan Şiddet Tepkisi!

Konya’da görevi başında öldürülen Doktor Ekrem Karakaya için sağlık çalışanları bir araya gelerek; “Sağlıkta Şiddet Terörünü Lanetliyoruz” dedi. 

07 Temmuz 2022 20:24
Sağlıkçılardan Şiddet Tepkisi!

Malatya’da sağlık çalışanları, Doktor Ekrem Karakaya’nın görevi başında öldürülmesi sonrası eylem kararı aldı.İl Sağlık Müdürlüğü’nün önünde toplanan sağlık çalışanları, Konya’da görevi başında öldürülen Doktor Ekrem Karakaya için eylem yaptı ve sağlıkta yaşanan şiddeti kınadılar.

“DAHA KAÇ CAN KAYBEDİLECEK?”

Sağlık İl Müdürlüğü’nün önünde düzenlenen eylemde konuşan Malatya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Sezai Demirel, “Gün geçmiyor ki herhangi bir hekim arkadaşımız saldırıya uğramasın. Ama Konya’daki kadar vahşisini hiç görmedik, hiç yaşamadık. Artık saldırıların sonuna gelmesi lazım, bu saldırılar bizim içimizi yaralıyor” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

“Sağlıkta şiddet artık sağlıkta katliama dönüşmüş durumda” diyen Aile Hekimi Hümeyra Uzar ise şunları söyledi: “Hekime saldırı adeta toplumsal histeriye dönüşmüştür. Bu durumda uygulanan popülist sağlık politikaları sebebi ile ülkeyi yönetenlerden hastane idarecilerine kadar herkes doğrudan sorumludur. Mevcut durum kabul edilmez. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına saldırıların son bulması için en sert önlemler acilen alınmalıdır. Sağlık tesislerindeki emniyet tedbirleri hasta ve çalışanların kendini tam güvende hissedeceği şekilde sağlanmalıdır. Can güvenliğimiz olmadığı açıkça görülmektedir. Daha kaç can kaybedilecektir? Mevcut durumda sağlık hizmeti verilebilmesi artık imkânsız hale gelmiştir. Bundan dolayı tüm sağlık STK’ları şimdilik 7-8 Temmuz tarihlerinde tabip odalarının da desteği ile acil hastalara verilen hizmetler hariç iş bırakma kararı aldı. Gerekli güvenlik tedbirleri alınmaya başladığını görene kadar eylemlere taleplerimizin arkasında olacağız.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.