ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Başarılı Bir Festival Yapacağız

25’cisi yapılacak olan Kayısı ve kültür festivali tanıtım programında bir değerlendirme yapan ve festivalin başkanlık görevini yürüten Malatya valisi Hulusi Şahin; “Biz Malatyalılar olarak tüm Türkiye’ye çok önemli mesajlar vereceğiz. Ben çok başarılı bir festival yapacağımızı düşünüyorum.” dedi. 

07 Temmuz 2022 19:29
Başarılı Bir Festival Yapacağız

21-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan 25’inci kayısı ve kültür festivali tanıtım programı Malatya Beydağı Tabiat Park'ında gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan, ile daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 “DOLU DOLU GEÇECEK”

Festival için ilk olarak bir değerlendirme yapan Malatya büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan, festivalin dolu dolu geçeceğini ifade ederek; "Festival bu yıl bütün fertlerle birlik ve beraberlik içerisinde Malatya'ya layık bir şekilde gerçekleşecek. 21 Temmuz 18.30'da Hükümet Konağı önünden yürüyüşe çıkılacak ve büyük bir kortej olacak. Bu kortejde Malatya'nın bütün fikir renklerinin orada buluşması ve aynı hedefe kilitlenerek ileriye yürümesi amaçlanmaktadır. Festivalin birinci amacı Malatya'nın birlik, beraberlik ve dayanışmasıdır." diye konuştu.

“MALATYA İDDİALI BİR ŞEHİR”

Malatya’nın iddialı bir şehir olduğunu dile getiren Malatya Valisi Hulusi Şahin ise; “Malatya Kayısı Festivalimizi yakın zamanda idrak edeceğiz. Festivali başlangıcından esas alırsak esasında yarım yüz yılı hemen hemen devirmekte olan bir festivalden bahsediyoruz. Arada boşluklar olamasa 49’cusunu kutlayacaktık. Bu yarım yüzyıl gerçekten büyük bir gelenek demek. Dolayısıyla kayısı festivalinin kurumsallaşması, köklenmesi zaten tarihinden belli. Bu sene 25’cisini kutlarken, hem çeyrek yüzyılın kutlamasını yapacağız, hem de biraz önce büyükşehir belediye başkanımız çok güzel ifade ettiler, Malatya iddialı şehir, iddialı insanların şehri. Dolayısıyla biz bir iddiayı da buradan bir kere daha zikredeceğiz. Malatya’nın Türk ve İslam kültürünün Anadolu’dan kökleşmesi, yayılması ve Anadolu’nun Ana yurt haline gelmesini sıfır noktası, başlangıç noktası iddiasıdır. Biz bu iddia ile çıkıyoruz. Bu iddia tüm Türkiye’ ye Malatya ili kültürümüzün birinci başkentlerinden birisidir diye sesleneceğiz.  Malatyalıların tek yürek olduğunu ve birlik ve beraberlik mesajlarının en güçlü olarak vurgulandığı şehir olduğunu buradan ilan edeceğiz. O yüzden korteje çok önem veriyoruz. Bu kortejde tüm renklerin, Malatya’da tüm Türkiye’yi temsil eden bütün unsurlarının bir arada olması ve buradan birlik ve beraberlik mesajı vermesi çok kıymetli. Malatya gerçekten önemli bir şehir. Malatya olarak burada yaşayan 800 bin insanın şehri. Malatya geçmişiyle, yaşayanlarıyla, vefat edenleriyle beraber büyük bir kültür, büyük bir iddialı şehir. Dolayısıyla Malatyalılar pek çok doğru işi, başarılı hamleyi yaptılar. Bunu kutlamanın zamanı geldi diye düşünüyoruz. Biz Malatyalılar olarak tüm Türkiye’ye çok önemli mesajlar vereceğiz. Ben çok başarılı bir festival yapacağımızı düşünüyorum. Bugüne kadar yapmış olduğumuzu sıra dizi toplantılarımızın hepsinde, paydaşlarımızın bize göstermiş olduğu yoğun ilgiyi gördük. Bu festival gerçekten tüm paydaşlarımız tarafından kucaklanmış, benimsenmiş. Zannediyorum hedefimize ulaşacağız.” dedi.

Festival kapsamına bu yıl konser, panel, yarışma, sergi, halk oyunları, spor şenliği ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

 Haber: Onay Ozan - Yeni Malatya Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.