ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Malatya’nın Huzur Ve Güvenliği İçin Kesintisiz Çalışıyoruz

​​​​​​​Malatya’da son haftalarda yaşanan silahlı çatışmalarla alakalı soruları cevaplayan Malatya emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren; “Biz bu konuyu önleyebilir miydik, önlemek için bunlar bize başvuruda bulundu da acaba biz görmezden mi geldik? Bize yapılan her hangi başvuru, müracaat olmamış.” diyerek Malatya’nın huzur ve güvenliğini sağlamak adına 7/24 kesintisiz çalıştıklarını vurguladı. 

28 Haziran 2022 00:38
Malatya’nın Huzur Ve Güvenliği İçin Kesintisiz Çalışıyoruz

Malatya il emniyet müdürü ve birim şube müdürleri Malatya basını ile bir araya geldi. Polis evinde gerçekleştirilen toplantıda Malatya il emniyet müdürü Ercan Dağdeviren, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“KESİNTİSİZ HİZMET”

Malatya’da göreve geldikleri günden beri yapılan çalışmalardan bahseden Dağdeviren; “Malatya Emniyet müdürlüğü olarak görev tevdi edildiği 29.09.2019 tarihinden bugüne bizden öncede olduğu gibi kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak suç ve suçlularla mücadele etmek amacıyla kesintisiz ve amansız mücadele edilmiş, ediliyor ve edilmeye devam edilecektir. Bu görevler ifa edilirken kukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ile sorumluluk alanımızdaki her kesime güvenlik hizmeti sunulmuş ve sunulmaya devam edilmektedir. Kadim Malatya şehrimizin Huzuru ve seçkin Malatya halkımızın Güvenliğini sağlamak amacı ile bugüne kadar yapılan hizmetlerin bir bölümü hesap verebilir yönetim anlayışımız gereği kamuoyu ile paylaşılmıştır.” dedi.  

“83 BİN 282 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Malatya’da asayiş anlamında ki yapılan çalışmaları ve rakamları paylaşan Dağdeviren; “Asayiş hizmetleri anlamında ilimiz genelinde Kumar ve Fuhuş konusunda toplam 418 planlı operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda 427 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Yapılan sayısız münferit operasyon ve uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 8 bin 204 şüpheli, suça karışan toplam 83 bin 282 şüpheli yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Yapılan uygulamalarda 3bin 354 silah, bin 966 kesici alet , 24 kilo 250 gram narkotik madde ele geçirilmiştir . Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine Yönelik Yapılan Operasyonlarda 169 organizatör, 1356 Düzensiz Göçmen yakalanmıştır. Kaçakçılık ve Organize Suçlar kapsamında; ilimiz genelinde toplam 574 operasyon ( Organize, Mal ve Kaçakçılık Suçlan ) gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda bin 150 şüpheli hakkında işlem yapılmış olup şüpheli şahıslardan ele geçirilen malzemelerin toplamı; Organize Suçlar Kapsamında, 167 adet silah, 6 bin 650 adet mermi / fişek , 23 adet kesici alet , Mali Suçlar Kapsamında ; 30 adet çek , 230 adet senet , 234 adet sahte para , 108 adet sahte belge , Kaçakçılık Suçları Kapsamında ; 11bin 360 paket kaçak sigara , bin 925 kg nargile tütünü , 499 bin 490 adet tütün doldurulmuş makaron , 11 milyon 170 bin adet kaçak makaron , 26bin 943 litre sahte içki , 943 adet kaçak telefon , 5 bin adet kaçak ilaç , 137 bin  adet kaçak muhtelif emtia , 4bin 34 adet tarihi eser , 67bin 819 litre kaçak akaryakıt Narkotik Suçlar Kapsamında ; ilimiz  genelinde Narkotik Suçlara yönelik toplam 5bin 20 operasyonda 7bin 579 şüpheli yakalanmış , bu şüphelilerden bin 23 şüpheli hakkında satıcı , 6bin 306 şüpheli hakkında ise içici / kullanıcı kapsamında işlem yapılmıştır . Yapılan bu operasyonlarda, 638 kilo esrar, 469 kilo 740 gram eroin, 19 kilo 260 gram Met amfetamin, 5 kilo 248 gram Skunk, 2bin 135 adet Ecstasy, 612 adet Captagon , 42 kilo Sentetik Kannobinold , 190 bin 72 adet Kullanımı Kontrole tabi ilaç ve 6 bin159 kök Kenevir Bitkisi ele geçirilmiştir . Önleyici faaliyetler kapsamında toplam 78,354 kişiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında bilgilendirme yapılmıştır. Terörle Mücadele kapsamında; PKK, DEAŞ, FETÖ ve Diğer Örgütlere yönelik 438 operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda 699 şüpheli hakkında işlem yapılmış, önleyici faaliyetler kapsamında toplam 87.262 kişiye bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir. ilimiz genelinde yapılan Huzur Uygulaması, Genel Asayiş Uygulamalan, Mitingler, Basın Açıklamaları, Aranan Şahıs Uygulaması, Park Denetimleri, Şok Uygulamalar, Sınav Tedbirleri, Bayram Tedbirleri, Trafik Uygulamaları ve benzeri uygulamalarla ilgili toplam 9.636 tedbir alınmış ve alınan bu tedbirlerde 237.251 personel görevlendirilmiş, bu tarihe kadar toplam 3 milyon 311 bin 522 şahsın GBT 2 milyon 371 bin 414 araç sorgusu yapılmıştır.” dedi.

EMNİYETİN İHMALİ YOK

Malatya’da son haftalarda yaşanan silahlı çatışmaları konusu ile alakalı soruyu da cevaplan Dağdeviren; “Biz diğere mesleklerde yapılan arkadaşlar gibi hep sevilecek insanlar değiliz. Yakaladığımız, cezaevine koyduğumuz, operasyon yaptığımız insanlar bizim hakkımızda ‘ya ne iyi adam, bize ne güzel operasyon yaptı’ diye anlatacak hali yok. Veriler ve ne kadar is yaptığımız ortada. Ben ancak bu konuda şöyle düşünürüm, böyle bir hadise yaşanmasaydı. Keşke yaşanmasaydı. Bizim görevimiz sadece asayişi temin ederken mağdurların hakkını koruma değil, aynı zamanda suçlularında bir takım hakları var onları da gözetmek. Örneğin sağ salim adliye ve cezaevine intikal ettirebilmek, avukat görüşmelerini temin edebilmek. Yaslar çerçevesinde kanun kapsamında yapmamız gerekenleri yapmak zorundayız. Şunu düşündük, biz bu konuyu önleyebilir miydik, önlemek için bunlar bize başvuruda bulundu da acaba biz görmezden mi geldik? Bize yapılan her hangi başvuru, müracaat olmamış. Önleyici tedbirlerle sadece caydırıcı bir görev yapar polisimiz. Belirli çerçevelerde hakim kararları varsa arama yapabilir. Burada bir ihmal varsa zaten Cumhuriyet savcılarımız ve amirlerimiz bize de soruşturma açar. Keşke olmasaydı ama bazı olaylar var ki, engellemek için her şeyi yapsan da sonuç değişmiyor. Biz yaptıklarımızı size verdik. Takdir kamuoyunun. Biz ekibimizle birlikte 7/24 kesintisiz 24 saat bu şehrin güvenliğini temin etmek için elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz.

Haber: Yeni Malatya gazetesi Onay OZAN 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43