ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

İstanbul’da Kiraz Festivali Yapılacak

2 Temmuz’da İstanbul’da Yeşilyurt Dernekler Federasyonu ve MASTÖB’ün organizasyonu ile “İstanbul Kiraz Festivali” etkinliği düzenlenecek. Düzenlenecek olan etkinliğe tüm Malatyalılar davet edildi. 

27 Haziran 2022 20:42
İstanbul’da Kiraz Festivali Yapılacak

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek 2 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanan kiraz festivali hakkında bilgiler paylaştılar, vatandaşları festivale davet ettiler.

MASTÖB Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. MASTÖB Başkanı Nazife Özdemir’i ve yönetimini Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ile yönetim kurulu üyeleri Kayhan İnceoğlu ve Onay Ozan karşıladı.

 MGC Başkanı Vahap Güner, ziyaretlerinden ötürü MASTÖB’e teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

“KİRAZI VE MALATYAYI TANIDILAR”

MASTÖB’ün organize ettiği İstanbul Muhtarlar Dernekler Federasyonunun 21 muhtarının Malatya’yı ziyaret ettiğini söyleyen MASTÖB Başkanı Nazife Özdemir;“İstanbul Muhtarlar Dernekler Federasyonunun 21 muhtarını Malatya’ya getirdik. 3 gün sürecek bir gezi düzenledik. Bu geziyi şehrimizi gezdirmek, Malatya ile gönül köprüsü kurmak amacıyla düzenledik.  Belediye başkanlarımız bize çok destek verdi. Başta Büyükşehir Belediye başkanı olmak üzere Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ ve Darende belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz İstanbul’da ve Türkiye genelindeki tüm Malatyalıları bir araya toplayıp Malatya aidiyetini daha güçlü kılabilmek için bu tür organizasyonlar düzenliyoruz.  Bu muhtarlarımızı Malatya’ya davet ettik şehrimizi gezdirdik ayrıca muhtarlarımızla birlikte Yeşilyurt Kiraz Festivaline katıldık. Muhtarlarımız Malatya kirazının ününü ilk kez burada duydular.  Bu da demektir ki İstanbul’daki yaklaşık 100-200 bin insanın kirazımızı tanıdı. İstanbul’da yaşayan Malatyalılar bile Dalbastı Kirazının bu kadar ünlü olduğunu bilmiyor bizde Yeşilyurt Dernekler Federasyonuyla birlikte Malatya’mızın kirazını 2 Temmuz’da İstanbul Kiraz Festivalinde tanıtacağız” şeklinde konuştu.

“FESTİVAL YAPMAYI PLANLADIK”

Ziyarette Malatya Dilekler Dernek Genel Başkanı ve Yeşilyurt Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı Ali Karadoğan ise; “3 binlik İstanbul Muhtarlar Federasyona üye olan 21 muhtarı burada ağırladık. Bu gezide bize yardımcı olan Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Akçadağ ve Darende Belediye Başkanlarına teşekkür ederiz. Biz İstanbul’da dört ay önce Yeşilyurt Dernekler Federasyonunu kurduk. Ve bu derneği kurar kurmaz İstanbul’da kiraz festivali yapmayı planladık. 2 Temmuz’da İstanbul Esenler bölgesinde bir günlük bir kiraz festivali yapacağız. Bugün buraya gelmekteki amacımız Malatya Gazeteciler Cemiyetini bu festivale davet etmek.” dedi.

 MGC Ziyaretine MASTÖB Başkanı Nazife Özdemir, Dilekler Dernek Genel Başkanı ve Yeşilyurt Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı Ali Karadoğan, Ankara Pütürgeliler dernek başkanı ve Ankara MASTÖB Şube başkan yardımcısı Güzin Koçak, Ömer Adıyaman, Nohutlu dernek başkanı ve MASTÖB başkan yardımcısı katıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43