ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kolpa’nın Solisti İNÜHABER’e Konuştu

İnönü Üniversitesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni kapsamında İnönü Üniversitesine gelerek konser veren Kolpa grubunun Solisti Barış Yurtçu, İNÜHABER’in sorularını yanıtladı. Üniversitelerde verdikleri konserleri değerlendiren Yurtçu “Üniversitelerde çalmak en hoşumuza giden şey.” dedi. 

20 Haziran 2022 07:14
Kolpa’nın Solisti İNÜHABER’e Konuştu

Uzun yıllardır grup kalmayı başarabilen Kolpa grubunun bu birliktelik başarısının sırrıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kolpa Solisti Barış Yurtçu “4 kişinin aynı grupta olması tartışmalara neden olabiliyor. Olmuyor diyemeyiz. Olduğu zaman da çoğunluğa göre hareket ediyoruz ama zaten bir anlık kırgınlık oluyorsa da bir saat sonra veya 10 dakika içinde hemen geçiyor. Çünkü birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Karakterlerimizi çok iyi biliyoruz. Kim neye kızar, kim neye sinirlenir biliyoruz. Birbirimize alıştık. Öyle çok büyük kavgalar olmuyor.” dedi.

Şarkılarını seçme kriterlerinden bahseden Barış Yurtçu “Ben besteleri yaptığım zaman önce ses kaydı olarak telefona atıyorum. Daha sonra biraz üzerine yatıyorum. Sonradan tekrar dinlediğimde tekrar hoşuma gidiyorsa ve bu beni çağırıyorsa bir şekilde ‘beni yap’ diye, öyle üzerine gidiyorum. Genelde ben böyle çalışıyorum. Yani önce bir kere telefona kaydediyorum, çok sayıda bir ses kaydı kaydedip oradan seçiyorum.” ifadelerini kullandı.  

İnönü Üniversitesinde olduğu gibi çok sayıda üniversitede konser vermesiyle ilgili düşünceleri sorulan Kolpa Solisti Barış Yurtçu şunları dile getirdi: “Aşırı heyecanlıyım. Çok yüksek sesler geliyor. Zaten bizim üniversitelerde çalmak en hoşumuza giden şey. En çok zevk aldığımız ortamlar üniversiteler. Çünkü biz de üniversite okuduk ve onların çektiği zorlukları ve heyecanları çok iyi anlıyoruz. Bu yüzden üniversite bizim için hep ayrı olmuştur.”

Haber: Marah Süleyman- Leylanur Çelik- Habibe Culum

Fotoğraf: Marah Süleyman- Habibe Culum

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.