ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İnönü'de Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. 

20 Haziran 2022 23:53
İnönü'de Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkan Vekili Av. Volkan Durhan,   Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kayık Aydınalp, akademik personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, 2021-2022 akademik yılı içerisinde öğrencilerin gelişimi için yaptıkları çalışmalardan bahsederek şunları dile getirdi:

“Sevgili öğrenciler 4 senelik meşakkatli bir eğitim sürecini tamamlayarak bugün Türkiye’nin en iyi ve en güçlü üniversitelerinden birinin, en genç fakültesinden mezun oluyorsunuz. Bugünün hep birlikte haklı gururunu yaşıyorsunuz. Kariyerinize başlarken seçenekler oldukça fazla. Akademisyen, avukat, bürokrat, hâkim, kaymakam, savcı olarak başlayacağınız kariyerinizde kendinize, ailenize, milletimize ve insanlığa karşı sorumluluklarınız olduğunu unutmayın. Sahip olduğunuz bilgi oldukça kıymetli ancak önemsememiz gereken bazı değerleri hatırlatmak isterim. Bunlardan ilki güzel ahlak sahibi olmak; doğru, dürüst, adil, mütevazı, iffetli, sözünde duran kısacası emin olunandır. İkincisi muvakkit olmak; vaktin kıymetini bilen, vakti yöneten kişi olmaktır. Üçüncüsü ise münevver olmaktır. Münevver olmak insan olmaktır. İnsan mukadasatı olandır. Aydın maruz kalmaz seçer.”

Son olarak öğrencileri yetiştiren öğretim üyelerine ve öğrencilerin ailelerine teşekkür eden Dekan Akdemir, öğrencilere mesleklerini icra ederken Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” düsturunu ilke edinmeleri temenni etti. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Türkiye’de ilk 10 hukuk fakültesi içinde yer aldığını belirterek şunları dile getirdi:

“Sevgili öğrenciler artık üniversite ve öğrencilik hayatı bitti. Gerçekler yarından itibaren başlıyor. Çok iyi yetiştiğinizi tahmin ediyorum çünkü sizden önceki mezunlarımız Türkiye’de tüm hukukçuların girdikleri sınavlarda üniversitemizi çok iyi temsil ettiler. Çoğu zaman hukuk fakülteleri arasında ilk 10’da yer aldık, sizde aynı yolda gideceksiniz. Bundan umutluyum, sizlere güveniyorum. Hukuk Fakültesi herkesin gelip okumak istediği ama kazanmanın zor olduğu bir fakülte. Sadece kazanmak yetmiyor öğrenciliği de zor olan bir fakülte.  Kalın kitaplar, gece ve hafta sonu çalışmayı gerektiren zorlu sınavları geçtiniz. Ben sınav ve çalışma salonlarını, kütüphaneyi sık sık ziyaret ediyorum. Orada iki grup öğrenci oranın müdavimleri bunlardan biri hukuk öğrencileri, diğeri de tıp öğrencileri. Bunlar çok ders çalışan öğrencilerimiz, ömür boyu da bu başarınızı çalışma hayatınızda ve özel hayatınızda sürdürmenizi sizden bekliyorum. Ülkemiz yarınlarımız sizlere emanet, siz bizim ülkemizin geleceğisiniz artık bugünden itibaren bütün alanlarda yerinizi alacaksınız. Ülkemizi, milletimizi, teslim aldığınız bayrağı daha ileri götüreceksiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun, özgüvenle bu yolda yürüyün.”

Rektör Prof. Dr. Kızılay, genç mezunların ailelerine ve onları yetiştirip mezun eden Hukuk Fakültesi akademik personellerine ve bir buçuk yıl içerisinde Hukuk Fakültesinin çevresinde yapılan fiziki ve alt yapı çalışmalarından dolayı Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir’e, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kayık Aydınalp ve idari personele teşekkür etti.

Son olarak gençlere başarılar dileyerek, tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay şunları söyledi:

“Sevgili gençler, çok kıymetli aileler, anne-babalar, kıymetli hocalarım, bu gençlerin hep güzel günlerini görün, gençlerimizin yolu, bahtı açık olsun. Gençlerimizin bir kısmı hakim-savcı olacak, bir kısmı avukat olarak serbest meslek icra edecekler, bir kısmı da belki siyasete atılacak, bir kısmı belki başka sosyal bilimler alanlarında çalışacaklar. Hepiniz her ne alanda çalışırsanız yolunuz bahtınız açık olsun ama birinci, ikinci, üçüncü olan gençlerimizi de ayrıca kutluyorum onları da yüksek lisans- doktora yapıp üniversitemizde asistan olmaya davet ediyorum, en başarılı olanlar da üniversite de hoca olsunlar.”

Hukuk Fakültesini birincilikle bitiren Abdullah Furkan Tiryaki’ye plaketini Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Fakülte ikincisi Nilgünay Arslan’a plaketini Dekan Prof. Dr. Bünyamin Akdemir ve Fakülte üçüncüsü İklima Güngör’e  plaketini Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kayık Aydınalp takdim etti.

Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilerin fakülte kütüğüne isimlerini çakmaları, diploma takdimi, hukukçu yemininin okunması ve kep atma töreni ile sona erdi.  

Haber: Mehmet Tevfik Cibiceli

Fotoğraf: Serhat Dumanlı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.