ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Otogar Sinek Avlıyor

Malatya şehirlerarası otobüs terminali en sıkıntılı süreçlerinden birini yaşıyor. Akaryakıta gelen zamlar sonrasında artan bilet fiyatları önce vatandaşı sonra otobüs firmalarını etkilerken, terminaldeki firmalar sinek avlıyor. 

18 Haziran 2022 00:13
Otogar Sinek Avlıyor

Son süreçte yükselen akaryakıt fiyatlarından dolayı MAŞTİ’de bulunan firmalar otobüs ücretlerine zam yapmak zorunda kaldı. En çok gidilen illerin başında İstanbul yer alırken, otobüs bilet ücretleri 550 TL oldu. Hal böyleyken vatandaş mecbur kalmadıkça otobüsle şehirlerarası yolculuğu tercih etmiyor.

“SEKTÖR SIKINTI İÇERİSİNDE”

MAŞTİ’de bir firmada sorumlu müdür olarak görev yapan Hasan Özdemir, firmaların yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıdı. Özdemir; “Sektör olarak büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Her şey ateş pahası. Lastiğin her teki 8 binin üzerinde.  Mazotun litresi 30 TL oldu. Sıkıntı büyük. İstanbul’a gidiş geliş 550 Litre Mazot Harcıyor. 18 litrede petrol yakıyoruz, yol parası, köprü parası, otogar giriş çıkış parası neredeyse 19 bin liraya ulaşıyor. Bu sadece İstanbul’a gidiş, dönüş masrafı. Bu ücreti çıkartamıyoruz, yolcu olduğu kadar gönderiyoruz. Yolcu olmasa gönderemiyoruz. İşte Otogarı kendinizde görüyorsunuz. Otogarda personel haricinde yolcu olarak kimse yok.  Okullar kapanıyor, bir yoğunluk olması lazım ama görün ki peronlar bomboş.”

“VATANDAŞ TRENE YÖNELDİ”

Yol masrafını pahalı bulan vatandaşlar yolculuğunu trenle yaptığını ifade eden Özdemir; “Şimdi 4 kişilik bir aile İstanbul’a gidip gelmesi asgari ücretin gitti. İstanbul biletleri şuan 550, Ankara 400, Mersin 250 TL. Yoğun olarak gidilip gelinen yer şuan da İstanbul. Oda işi olmayan gitmiyor. Yani mecbursa gidiyor. Önceleri Antalya, Mersin olmak üzere kıyı kesimlerine seyahat çoktu şimdi ise o bitti.” Diyen Özdemir vatandaşları tren yolculuğuna yöneldiğini, tren garlarının dolup taşdığını ifade etti.

 ESNAF DA ETKİLENDİ

Öte yandan, Otogar içerisinde bulunan büfe, lokanta, kayısıcı, çav evi gibi hizmet sunan esnafta kira, fatura, işçi parasını çıkartmakta güçlük çektiğini, böyle devam ederse “hiçbir esnafın bu yükü kaldıramayacağını ve kepenk kapatmak zorunda kalacaklarını” ifade ediyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.