ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çınar: Şeffaf Bir Belediyeyiz

Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar, Malatya gazeteciler cemiyetine (MGC) ziyaret gerçekleştirdi. İlan ve meclis toplantılarını canı verdiklerine dikkat çeken Çınar, belediye çalışmaları şeffaflıkla yürüttüklerine işaret etti. 

09 Haziran 2022 19:48
Çınar: Şeffaf Bir Belediyeyiz

Başkan Çınar’ı MGC Başkanı Vahap Güner ile cemiyet yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

“ EN ÇOK İLAN VEREN BELEDİYELER ARASINDA”

 Ziyaret için yönetimi adına teşekkür eden Vahap Güner; “ Belediye başkanımız sık sık cemiyetimizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bizlerle görüş alış verişinde bulunuyor. Bu nedenle ziyaret ettiği için de kendisine teşekkür ediyoruz. Özellikle Anadolu basının ilgilendiren bir yasa teklifi mecliste. TBMM adalet komisyonunda tüm basın örgütleri ve Türkiye gazeteciler konfederasyonu başta olmak üzere RATEM, Gazeteciler cemiyetlerinin temsilcileri o komisyonda özellikle gazeteler lehine, internet siteleri lehine yasal değişiklikler yapmak konusunda da görüş ve önerilerini sunuyorlar. Yeşilyurt belediyesinin Malatya basınına vermiş olduğu desteğin ayrı bir yeri var. Yeşilyurt belediyesi özellikle ihalelerini resmi ilan vermek suretiyle yapması nedeniyle de Malatya’da en çok resmi ilan veren belediyelerimiz arasında.” dedi.

“ÇALIŞMALARI İSTİŞARE EDİYORUZ”

Yeşilyurt için sürekli olarak istişare halinde olduklarına vurgu yapan Başkan Çınar ise; “Değerli Vahap başkanımda bahsetti, bizim programlar olsun, organizasyonlar olsun çeşitli açılışlar vesilesiyle bir araya geliyoruz ama özellikle kendi mekanlarında da bir araya gelip istişare etmek bizim için önemli. Çünkü halkın nabzını tutma noktasında bölgedeki taleplerin en fazla toplandığı, bilgi sahibi olunduğu alanlar. Haliyle bizlerde halkımızın istekleri doğrultusunda çalışıyoruz. Onların bizlerden beklentileri, proje talepleri ve bölgenin kalkınması noktasında yapılacak çalışmalar ilgilide sık sık bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Bununda en iyi yapıldığı yerlerden bir tanesi de MGC’dir cemiyetimiz ile güzel bir birliktelik içerisinde organize olarak hem bizim, hem de bölgedeki diğer çalışmaları yerel ve ulusal basına da iletme noktasında da iyi bir köprü görevi görüyor.” dedi.

“GAYRET EDİYORUZ”

Resmi ilanlar konusuna da dikkat çeken Başkan Çınar; “Tabi biz şeffaf bir belediyeyiz. Göreve geldiğimiz 2019 yılından itibaren bütün ihalelerimiz, meclisimiz canlı olarak yayınlanıyor. Canlı yayınlandığı içinde herkese açık bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bizde daha fazla katılımcının olması, daha fazla rekabet ortamının oluşması  ve bize emanet edilen şehrin özellikle kaynaklarının da minimum şeklide israfla maksimim verimlilikle kullanılması noktasında da büyük bir gayret içerisindeyiz. O yüzdende bizde vermemiz gereken ne kadar ilan varsa mutlaka bunları veriyoruz. Hem şehir içinden, hem şehir dışından katılımcılarda gelerek bizim çalışmalarımıza ihalelerimize giriyorlar. Dünya genelindeki ekonomik darlıktan dolayı belki farklı ve daha az katılım oluyor ama daha önce çok yüksek kırımlarla iş verdik. İşleri yerinde denetleyerek  şehrimizin bu alanda da bir marka değeri olmak için iyi ve özverili bir şekilde çalışmak için gayretli bir şekilde devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.    

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.