ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ahmet Davutoğlu Malatya’da

​​​​​​​Gelecek Partisi genel başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Malatya il binasının açılışı ve bir dizi programlar için Malatya’ya geldi.   

09 Haziran 2022 10:06
Ahmet Davutoğlu Malatya’da

 Bir dizi ziyaret ve programlar için Malatya’ya gelen ve Malatya’da yarında bazı ziyaretler gerçekleştirecek olan Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu Özalper mahallesinde bulunan parti il binasının açılışını yaptı.

“MALATYA DESTAN ŞEHİRDİR”

“Malatya bizim destan şehrimizdir” diyerek sözlerine başlayan Ahmet Davutoğlu; “Başbakanlık yaptığım dönem Malatya’ya gerçekleştirdiğim ziyarette ilk olarak belirtmiştim. Destansı insanları yetiştirmiştir Malatya. Battalgazi’den bu yana Abdulgazi’den bu yana Malatya’da ne kadar ilim adamı ne kadar devlet adamı ne kadar sivil toplum öncüsü çıkmışsa hepsi arkasında güzel miras bırakmıştır. Saadettin Konyevi, Somuncu Baba, siyasette Turgut Özal, Hamido, Fetih Gemuhluoğlu, Said Çekmegil, Eşref Bitlis gibi önemli isimler Malatyalıdır. Malatya her alanda topluma öncülük eden insanların şehridir. Siyasi hayatımda her zaman Malatya’ya özel önem verdim” ifadelerini kullandı.

“ESNAF DERT YANDI”

İl binası açılışına gelirken birçok esnaf ziyaretinde bulunduğunu dillendiren Genel Başkan Davutoğlu; “İl Başkanlığımız Malatya’ya hizmet edecek. Malatyalının vicdanından, Malatya’nın geleneğinden, imanından hiçbir zaman kopmayacak bir Malatya teşkilatı oluştu. Malatya’nın bütün meselelerine sahip çıkacağız. Malatya geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman maalesef ülkemizin birçok şehri gibi yeterince ilgi göremedi. Ülkemizin hali zaten herkes tarafından malumunuz. Çiftçilerimiz, kayısı üreticilerimiz don felaketi yaşadı. Bu zarar hala telafi edilebilmiş değil. Esnafımız yol boyu bize hep şikâyetlerde bulundu. Taşı sıkıp suyunu çıkaracak Malatyalı gençlerimiz büyük bir ümitsizlik içindeler. İşçilere, çiftçilere, gençlere, kadınlara ümit olmak için Gelecek Partisi’ni kurduk. Geleceği hep beraber inşa edeceğiz. 3 gün boyunca Malatyalı hemşerilerimizle buluşacağız. Malatya başımızın tacıdır. Geleceğimizin inşasına Malatya teşkilatımızla beraber katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIK İÇİN DİRENÇLE KARŞILAŞTIK”

Başbakanlık yaptığı dönemde Malatya’ya bakanlık verildiğini hatırlatan Davutoğlu, o süreçte bir dirençle karşılaştığını ve o dirence rağmen Gümrük ve Ticaret Bakanlığını Malatya’ya verdiğini belirterek; “Malatya’ya 12 yıl boyunca bakanlık verilmemişti. İktidara en büyük desteği Malatya verdi ama bakanlık alamamıştı. Ancak benim gurur duyduğum adımlardan biri olmuştur Malatya’ya bakanlık vermem. Malatya her şeyi hak ediyor. O zamanda dirençle karşılaştık ve o dirençlere rağmen Malatya’ya bakanlık verdik. Mesele makam meselesi değil ama şehirlerimizin içinde bütün güzel makamlara layık olan şehirlerimizin başında da Malatya geliyor. Malatya doğunun batısı, batının doğusu diyorlar ya bu Malatya merkez demek. Malatya’yı kaybeden Anadolu’yu kaybeder. Malatya’yla gurur duyuyoruz. Her türlü emeğimizle, terimizle, fikrimizle, zihnimizle, işimizle, gücümüzle, imanımızla Malatya’ya hizmet edeceğiz” dedi.

“HAKKI HUKUKU ARAYAN ŞEHİR”

Malatya’nın Türkiye siyasetinde aktif bir rol aldığını anımsatan Davutoğlu, “Güzel Malatya’mızın yiğit insanları Başbakan olarak şehirleri gezdiğimde her şehre bir isim verirdim. Malatya’ya da ‘destan şehir’ dedim. Gerçekten Malatya destan gibi insanların şehridir. Malatya her baskıya direnlerin hakkı hukuku arayanların şehridir. Malatya hiçbir zaman pasif olmamıştır, hiçbir zaman kendisine dayatılan dikte edilen şeylere gözü kapalı boyun eğmemiştir. Malatya her zaman en başı dik duran şehirlerarasında yer almıştır. Yanlışlıklar, yolsuzluklar dini ne manevi değerlerimiz yıpranmasına seyirci kalanlar karşısında sesimizi yükseltmek için her türlü çabayı sarf ettiğimizde bütün şehirlerimize güvendik ama özellikle Malatya’ya güvendik. Çünkü Malatyalılar duruş sahibi insanlardır. İşte bizde sesimizi duyurmak amacıyla Çınar ağacı yaprağı ile sembolize ettiğimiz Gelecek Parti’mizi kurduk” diye konuştu.

“NE HALE GELDİK”

Son olarak sözlerini şu cümlelerle tamamlayan Davutoğlu; “Herkesin sustuğu, gidişatın uçurama doğru giderken seyrettiği bir dönemde sizlere ihtiyaç vardı. Şu anda ülkemizde yaşanan sıkıntıları 3 sene önce gördük. 2019’da tamda bu aylarda sesimizi yükselttik. ‘doğru yoldan ayrılmayın, kendi yakınlarınızı değil halkı düşünün, yoksulu düşünün. Savunduğunuz değerleri ayaklar altına alanları yanınıza almayın’ dedik. Ama onlar aksini yaptılar. Bakın 6 yıl içinde ne hale geldik. Çiftçilerimiz, işçilerimiz, gençlerimiz feryat ediyor. ‘Gençlerimiz geleceğe güvenimiz kalmadı’ diyor. Malatya’da gördüğümüz iki şey beni derinden yaraladı. Birincisi Malatya’ya gelmeden önce Ahmet Ercan Bey’in gönderdiği intihar vakalarıydı. İntihar vakaları arttığı için alt geçide tel örgü örülmüş. Malatyalılar dindar insanlardır, Malatyalı intiharı düşünmez ancak gururları zedelenmişse ancak o zaman bütün kontrollerini kaybetmişlerdir. Malatyalılar milliyetçi bu topraklarda köküne kadar bağlı insanlar neden memleketlerini, bereketli topraklarını bırakıp yurt dışına gitmek istesinler. Çiftçi, esnaf perişan. Malatyalı, Allah’ın, milletin yolundan ayırılanları desteklemez. Çıkmış olduğumuz bu yolda Malatya’ya güvendik. Tüm Malatya teşkilatına teşekkür ediyorum. Hep söylerim; Türkiye’nin omurgasıdır Malatya. Malatya doğunun batısı, batının doğusu diyorlar ya bu Malatya merkez demek. Malatya’yı bükemedikleri zaman bu ülke bükülmez ve Malatya bükülmeyecek. Malatya kendisini unutanlara en büyük dersi verecektir.” İfadelerinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.