ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Malatya'da Sokakta Tiyatro Gösterimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Sokak Çocuklarına Şefkat Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya’da farkındalık oluşturmak amacıyla sokakta tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. 

30 Mayıs 2022 19:42
Malatya'da Sokakta Tiyatro Gösterimi

24-30 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Sokak Çocuklarına Şefkat Haftası’ nedeniyle, Malatya’da sokak çocuklarına olan izlenimlere dikkat çekmek amacıyla şehrin farklı noktalarında tiyatro gösterimi yapıldı. Sokak çocuklarının yaşadıkları durumlar tiyatro oyununa yansıtılırken, vatandaşların yaşananlara karşı olan tepkisi dikkat çekti.

Vatandaşlardan habersiz bir şekilde kalabalık bir sokakta sergilenen tiyatro oyununda uyuşturucu madde kullanan bir genci konu alan tiyatro gösterimi, dikkat çekti. Tiyatro gösteriminden habersiz bir şekilde yaşananların gerçek olduğu düşüncesiyle olayı izleyen vatandaşlar, rahatsızlanan gence yardım etti. Yaşananların tiyatro gösterimi olduğunu öğrenen vatandaşlar, oyun sonunda gerçek bir durumda sokak çocuklarının neler yaşayabileceği konusunda dikkat çekici bir gösteri olduğunu söylediler.

Yapılan etkinlikle ilgili bilgiler veren Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Hilal Yıldırım, “24-30 Mayıs Sokak Çocuklarına Şefkat Haftası nedeniyle toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla tiyatro gösterimi organize ettik. Şehrimizin dört ayrı noktasında bu etkinliği gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın sokak çocuklarına olan kötü izlenimlerini bir nebzede olsa azaltmak için organizasyonumuzu düzenledik. Tiyatroda bizlere destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Etkinliğimizde bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Farkındalık oluşturmak için tiyatro gösterimini sergileyen Malatya Altın Kayısı Sanat Topluluğu Kurucusu İbrahim Şahin Uyumaz, ise“ Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde sokakların kanayan yarası olan sokak çocuklarını anlamak ve anlatmak adına farkındalık oluşturmak için halkımıza farklı bir organizasyon düzenledik. Bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43