ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Başkan Yasin Kartoğlu Öğrencilerle Bir Araya Geldi

İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü ve Mezun Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Tecrübe Paylaşımı ve Mezun Buluşması”nın konuğu Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu oldu. 

30 Mayıs 2022 20:50
Başkan Yasin Kartoğlu Öğrencilerle Bir Araya Geldi

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ek Bina Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Rektör Danışmanı ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Yılmaz, Mezun Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hacer Ünver, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun da İnönü Üniversitesinde okuduğunu ve en önemli belediyelerden birinde başkanlık yaptığını belirtti.

Programın devamında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yıllar sonra tekrardan mezun olduğu üniversiteye gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek böyle bir programı düzenledikleri için Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a teşekkür etti.

Kartoğlu, konuşmasının devamında kendini nasıl geliştirdiğini ve bu günlere nasıl geldiğini anlatarak şöyle konuştu:

“Benim üniversite yaşamım İnönü Üniversitesindeydi. Öğrencilik hayatım ve yaşam şeklim farklıydı. Bir takım mecburiyetlerden dolayı erken yaşta çalışmaya başladım. Erken yaşta çalışmaya başlamak o yaşlarda bir üzgünlük olsa da şu anda ‘iyi ki’ pozisyonuna döndü. 13 ve 14’lü yaşlarımda babamın emekli olması sebebiyle bir dükkân sahibi oldum. Üniversiteye başladığımda aynı zamanda yurt dışına açıldım. Bulgaristan’da yatırımlar yapmaya başladım. İstanbul’da bir işyerim var. Malatya, İstanbul, Bulgaristan… Daha sonra orada işlerim çok büyüdü.”

Üniversitede yaşadığı bazı anılarını anlatarak konuşmasına devam eden Yasin Kartoğlu, siyasetle tanışma serüveninden bahsederek belediyeyle nasıl tanıştığını öğrencilerle paylaştı.

Kartoğlu, her çarşamba günü okullarda program yaparak gençlere seslendiğini belirtti ve ayakta kalmanın yolunun insanın kendisini geliştirmekten geçtiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Ben her çarşamba okul programları yapıyorum. Orada da gençlere hep şunu söylüyorum. Özellikle ortaokul ve lisedeki çocuklara söylüyorum. ‘Şimdi siz mezun olacaksınız ve şunu yaşayacaksınız. Okul bittikten sonra diploma bir işe yaramıyor.’ Diplomayı aldıktan sonra bir şey hayal ediyorsunuz, ama o olmuyor. Bu yüzden özellikle yeni başlamışsanız bir ağabey tavsiyesi: Lütfen kendinizi geliştirin. Size şunu soracaklar: Tecrübeniz var mı? Farklı olarak ne yapıyorsunuz ve ne biliyorsunuz? Artılarınız var mı? Bunları soracaklar. Türkiye’deki üniversite sayısı çok olduğundan rakibiniz çok. Bu yüzden kendisini geliştirebilen ayakta kalacak.”

Öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiği program soru cevap kısmının ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.