ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı yarın açılıyor

9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 13 Mayıs'ta kapılarını kitapseverlere aralıyor. Fuar kapsamında 350 yayınevi stant açacak. Fuara 265 yazar katılacak olup, yazarların katılımı ile 502 imza günü etkinliği düzenlenecek.  

12 Mayıs 2022 10:34
9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı yarın açılıyor

Bir otelde düzenlenen kitap fuarı tanıtım toplantısına vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi belediye başkanı Osman güder iel daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

“DEĞERİ ORTAYA KOYMUŞ”

Programda ilk olarak değerlendirme yapan Battalgazi Belediye başkanı Osman Güder; “Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 9’uncusunu açacağımız fuarın hayırlı olmasını temenni ediyorum. İslam’ın ilk emri, 'Oku!, Yaradan Rabbi'nin adıyla oku!" üzerine bina edilmiştir. İnsanlar okumayla, bilgi sahibi olmayla kendilerini gerçekleştiriyorlar, zenginleştiriyorlar. Malatya’mızda yapılan bu kitap fuarın ülkemizde gerçek manada ses getirip, yayınevlerimizin en çok kitap sattığı illerimizden bir tanesi. Bu da Malatya’nın kitaba verdiği değeri önemi ortaya koymuş oluyor. İnşallak açacağımız fuarın Malatya’mız ve yayın evleri için hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

“DESTEKTE BULUNACAĞIZ”

 Güder’den sonra bir değerlendirme yapan Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar ise; “fuarımızı 2 yıldır yapamadık. Bu yıl inşallah önceki yıllara göre daha yeni bir yerde, daha güzel bir ortamda, daha fazla yayın evi ve yazarın katılımıyla daha coşkulu bir kitap fuarı inşallah kitapseverlerle buluşacak şekilde planlandı” diyen Çınar Fuara katılım yönünde destekte bulunacaklarını ve kitap alamayacak olan öğrencilere ise kitap alabilmeleri için kitap çekleri dağıtacaklarını sözlerine ekledi

“GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ”

Malatya Büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan, kitapların geçmişten geleceğe köprü olduğun dile getirerek; “Kitap Geçmişle Geleceği Bağlayan Köprü, Bilgiye Açılan Kapıdır Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından, 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında 9 . Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı organize ediliyor. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde yaşanan pandemi nedeniyle ara verilen Kitap Fuarı, bu yıl çok daha geniş bir katılımla düzenleniyor. 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl ,baştan sona yeniden inşa edilen Yeni Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenecek . Yeni Kongre ve Fuar Merkezi; 9000 metre kapalı alanı ile kapalı etkinlik alanları olmak üzere toplam 15.000 metrekare kapalı alanı ile yayınevlerini ve kitapseverleri ağırlayacak. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, yurt genelinde düzenlenen diğer tüm fuarlardan farklı olarak sadece ticari bir faaliyet olarak değil, yapılan etkinliklerle katılımcı, yazar ve ziyaretçiler tarafından büyük beğeni alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bu yıl merhum Şair Sezai Karakoç anısına düzenlenen Fuarın onur konuğu ise Yazar - Felsefe ve Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Ihsan Fazlıoğlu olacak. 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açacak olan Fuar kapsamında 350 yayınevi stant açacak. Fuara, 265 yazar katılacak olup, yazarların katılımı ile 502 imza günü etkinliği düzenlenecek .” dedi.  

“FUAR GELENEKSEL HALE GELDİ”

Kitap fuarının geleneksel hale dönüştüğünü ifade eden  Malatya Valisi Aydın Baruş; “Malatya 9. Kitap Fuarı’nın başlangıcını ve tanıtımını yapmak üzere bir araya geldik. Öncelikle kitap fuarının Malatya’mız, Türkiye’miz ne düşünce hayatımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu fuarın Malatya insanına yararlı olması yönünde yapılabilecek faaliyetleri önceden planlayarak yola çıktık ve bu faaliyetlere de çok yoğun bir katılımın olduğunu görüyoruz. İnşallah Malatya’nın kültürel hayatına önemli bir hareketlilik getiririz. Bu yılki fuarı hepimizin bildiği fikir ve mücadele insanı rahmetli Sezai Karakoç anısına düzenliyoruz. Rahmetli Sezai Karakoç, düşünce hayatımızda derin izler bırakan, çok kıymetli eserler ortaya koyan bir insandı. Hepimiz onun ‘Monarosa ve Ey Sevgili’ şiirini birçok kez dinlemişizdir. Ama onun en önemli özelliği Türk insanına güven vermekti. Bizim büyük bir millet ve ülke olduğumuzu bize hatırlatıyordu. Bu büyük ülkenin büyük milleti olarak dünyanın önüne yeni bir medeniyet anlayışı koyarak, insanlığa ve hatta adalete hizmet edebileceğimizi savunuyor. Biz ondan çok şeyler öğrendik. Bu vesileyle kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Kitap Fuarı Malatya’mızda geleneksel hale geldi. Fuarımız Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerimizin katkılarıyla Malatya’mızda önemli bir yere sahiptir.”

 Kaynak: Yeni Malatya Gazatesi Onay Ozan

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.