ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatyalı iş adamı İnci, Türkiye’de ilki gerçekleştirdi

Edirne’de yatırımlar yapan Malatyalı iş insanı Hakan İnci yapmış olduğu girişimle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. İnci, evinibizesor.com adlı gayrimenkul portalıyla köylerden mahallelere kadar ülke genelinde emlak almak isteyenlere hizmet vermeye başladı. 

27 Şubat 2020 14:04
Malatyalı iş adamı İnci, Türkiye’de ilki gerçekleştirdi

 Türkiye genelinde gayrimenkul üzerine yapılan satışlar ve alışlarda oluşan sorunlar ve gecikmeler mağduriyetler oluşturuyordu. Uzmanların uzun sürede rapor işlemleri zaman kaybıyla birlikte bir takım sorunlar oluşturuyordu. Edirne’nin tanınmış iş insanlarından Hakan İnci, konu hakkında mağduriyetlerin giderilmesi için 2 yıldan bu yana yapmış olduğu çalışmaları sonrası Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. İnci, evinibizesor.com adında kurduğu portalda Türkiye genelinde hizmet vermeye başladı. Tamamen uzman kişilerce yapılan çalışmalar sonrası gayrimenkul alım-satım işlemlerinde dolandırıcılığı olaylarını engelleyeceği bekleniyor.

“TÜRKİYE’NİN HER MAHALLESİNDE, SOKAĞINDA, KÖYÜNDE İLÇESİ VE İLİNDE HİZMET VEREBİLİYORUZ”

İnci yapmış oldukları çalışmalarla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. İnci, ülke genelinde bilinen emlak satışı sitelerinden farklı olduklarını vurguladı. İnci; “Trakya bölgesinde uzun süredir bankalara, kurumlara, kişilere gayrimenkul değerlendirme hizmeti ve eksperlik hizmeti veren bir kişiyim. Son 2 yıldır da bu konuda nasıl bir gelişim sağlar, ülke genelinde nasıl bir yatırıma çevirebilirim diye fikir üretmeye çalıştım. Bu düşüncelerim 6 ay öncesi kadar ete kemiğe bürünmeye başladı ve sonrasında Türkiye çapında işlevi olan bir portal kurduk. Türkiye’nin önde gelen yazılım firmalarıyla çalışarak güvenilir, hızlı ve kaliteli bir şekilde hizmet vermesi adına hassas davrandık. Portalımızın adını ‘evinibizesor.com’ olarak koyduk. Portalımız, Türkiye genelinde her ilde faal bir durumda. evinibizesor.com adlı portalımıza bağlı, Türkiye genelinde hizmet veren gayrimenkul değerlendirme uzmanları ve gayrimenkul değerlendirme şirketleri var ve hepsiyle sözleşmeli olarak çalışıyoruz. Oluşturduğumuz portal Türkiye’de bir ilk. Portalımızda Türkiye’nin her mahallesinde, sokağında, köyünde ilçesi ve ilinde hizmet verebiliyoruz. Şu anda aktifiz. İsteyen tüm vatandaşlarımız ücretsiz şekilde üye olabilir ve linklerimizden faydalanabilir. Özellikle belirtmek isterim ki biz emlakçı siteleri gibi değiliz. Portalımızda satılık arsa veya satılık ev gibi ilanlar göremezler. Bizim esas işimiz insanların gayrimenkulüne değer vermek” şeklinde konuştu.

SPK LİSANSLI VE BDDK BELGELİ UZMANLAR

Yapılan işlemlerin SPK lisanslı ve BDDK belgeli uzmanlar tarafından yapıldığını belirten İnci; “evinibizesor.com adlı portalımızdaki esas amaç insanların gayrimenkul alırken ve satarken yanılmalarını ve dolandırılmalarını engellemek. Örneğin; bir daire almayı düşündüğünüzde size emlakçının önerdiği fiyatı bizim portalımızdan çok kısa sürede ve çok daha küçük bir meblağ ödeyerek teyit ettirebileceksiniz. Şunu belirtmek isterim ki bizim portalımızda hiçbir şekilde emlakçı yok. Sadece SPK Lisanslı ve BDDK Belgeli gayrimenkul değerlendirme uzmanları ve gayrimenkul değerlendirme şirketleri var. Dolaysıyla insanlarımız bir ev alırken veya satarken sadece fiyat konusunda fikir almak istiyorlarsa sistemimize doğru beyanda bulunduklarında en doğru rakamları alacaklarından emin olsunlar. Onun dışında alacakları yerin veya dairenin yasal durumunu öğrenmek isteyen insanlar, ‘konum olarak doğru mu? üzerinde haciz var mı veya yok mu?’ vs. gibi bilgileri istiyorlarsa yine bizim sistemimizden eksper raporu talep ederek bu bilgilere ulaşabilirler. İnsanlarımız portalımızı kullandıklarında sıradan bir site olmadığını ne denli önemli bir iş yaptığımızı anlayacaklardır”  şeklinde konuştu.

“TEK MAKSADIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL”

İnci amaçlarının güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermek olduğunu belirterek; “Portalımızı faaliyete geçmesiyle hem sektörde ayrı bir istihdam ve kazanç elde edilecek hem de topluma ciddi bir hizmet sunmuş olacağız. Tek maksadımız para kazanmak değil. Öyle bir durum söz konusu olsa görüş raporlarını bu denli ucuz fiyatlarda gerçekleştirmeyiz. Eğer bir daireye, arsayı, dükkânı her hangi bir gayrimenkulu banka kredisi kullanmadan peşin para ile alıyorlarsa mutlaka bir eksperdis raporu hazırlatsınlar. Mutlaka ellerinde bir belge olsun. 16 yıllık meslek hayatımda birçok örnekle karşılaştık. Örneğin; aldığınız 10 no’lu dairenin elinizde tapusu var ancak projeye baktığınızda 8 no’lu dairede oturuyorsunuz. Halbuki yasal olarak 8 no’lu daire başka bir kişiye ait. Yarın öbür gün sizin hakkınızda her hangi bir hukuki işlem olsa sizin oturduğunuz daire üzerinden işlem yapılacak. Dolaysıyla daireyi banka kredisiyle aldıysanız, eksper gördüğünde bir problem olmayacaktır. Bazı bankalar eksper raporunda yer yanlış bile olsa ‘düşük değerde bina, krediyi kaçırmayalım’ diye yaklaşımları olmuştu zaman zaman. Vatandaşlarımızın bir şüphesi olduğunda bankalardan eksper raporlarını talep ederek, inceleyebilirler. Ancak peşin para ile daire alacaklarsa mutlaka ama mutlaka bir eksper raporu hazırlatıp, sahibi oldukları mülkün yasal durumu hakkında bilgi edinmelerini öneriyorum. Bizim portalımız sayesinde hem de her ilde eksperler var”

DEPREM, MAKİNE VE TEÇHİZAT LİNKLERİ EKLENECEK

Gayrimenkul üzerine yapılan çalışmalara yenilerini ekleyeceklerini belirten İnci; “Ana etapta 3 ana linkimiz var. İlerleyen aşamalarda 2 link daha eklenecek. Bu linklerimizden ilki Görüş Raporu almak istiyorum adında. Bu pratik bir link. Biz gayrimenkul uzmanları olarak aynı avukatlar gibi danışmanlık hizmeti verme hakkımız var. Önceden kişiler telefonla bizleri arar ‘şurada tarla alacağım kaç para yapar. Buradaki ev kaç para eder?’vs. gibi şifahen sorular sorardı. Vatandaşlar portal sayesinde sorulardan ziyade linki girip, belli sorularımız var. O sorulardan oluşan formu doldurduğunuzda, bu bilgiler ildeki eksperimize ulaşıyor ve beyanınıza göre bir değer takdiri var. Burada beyan ne kadar doğruysa ona göre verdiğimiz görüş doğru olacaktır.

2’inci linkimiz de Eksper Onaylı Rapor. Bu linkte kişiler özel rapor hazırlatabilirler. Örneğin gayrimenkullerdeki miras paylaşımında hak geçmesin diye bir rapor hazırlanır ve o rapora göre paylaşım yapılır. 3’üncü linkimizde de Şirket Onaylı Rapor. Yabancıya satışlarda şirket onaylı rapor isteniyor. Bireysel Müşteriler değer tespiti yaptırmak istedikleri gayrimenkulün sistemde yer alan ve sistem tarafından talep edilen bilgi formunu eksiksiz dolduracaklar ve rapora konu gayrimenkule ait tapu fotokopisini sisteme ilgili sekmeden ekleyeceklerdir. Bireysel Müşteriler Formu doldurup, tapuyu sisteme ekledikten sonra bu kategori de Gayrimenkul Değerleme Şirketleri tarafından talebe konu gayrimenkul için hazırlanacak raporun Uluslararası Değerleme Standartları ile Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Değerleme Hizmeti Verecek Şirketlere ve Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği’ne ve Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi Ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliği’ne uygun olacağını kabul ettiklerini belirten sözleşmeyi onaylayacaklardır. Bireysel Müşteriler sözleşmeyi onayladıktan sonra Portal Yönetimi ile online bağlantı kurulacak ve gayrimenkulün niteliğine göre belirlenecek ücret üzerinden ödeme gerçekleşecek, anında e-fatura kesilecek ve müşteriye iletilecektir. Ödeme kredi kartı üzerinden online veya belirtilen hesaba eft-havale şeklinde olacaktır. Bireysel Müşteriler ödeme işlemini tamamladıkları anda Portal tarafından ilgili Gayrimenkul Değerleme Şirketine yönlendirilecektir.  Talebi alan şirket 30 dakika ile 60 dakika arasında müşteri ile irtibata geçecek değerleme için gerekli belgeleri müşteriden talep edeceklerdir. Resmi kurum araştırmalarında oluşacak ek masraflar müşteri tarafından karşılanacaktır. Raporun tamamlanmasına esas araştırmalar tamamlandığın da 3 iş günü içerisin de sonuçlandırıp onaylayarak Portal üzerinden ve ıslak imzalı olarak Bireysel Müşteriye ileteceklerdir. Kurumsal müşteriler için portala giriş şifreleri verilecek, Portal Yönetimi ile irtibata geçilerek, bu müşterilerle yapılan sözleşmenin içeriğine göre rapor hazırlama hizmeti gerçekleşecektir. Kurumsal müşterilerin talebinin içeriğine göre rapor verme süresi ve içeriği değişebilecektir. Yapılacak olan 4’üncü linkimizde de Depreme Karşı Dayanıklılık Raporu. 

Ülkemiz deprem kuşağında olan bir ülke. Bu nedenle depreme karşı dayanıklılık ile ilgili rapor sayesinde vatandaşlarımız güçlendirme firmalarından ve yetkililerinden bilgi alabilecek. Bir diğer yapacağımız 5’inci linkimizde makine teçhizat raporuyla alakalı bir linkimiz olacak” dedi. 

Haber: Edirne Ahval-Bekir TÜCCAR

İşadamı Hakan İnci bir süre önce Mlatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.