ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Belediye-İş Sendikası sözleşme için yargı kararını bekliyor

Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, Sendika olarak işçilerin yetkiyi Belediye İş Sendikasına verdiğini belirterek, itirazlar nedeniyle yargının kararını beklediklerini söyledi. Duman, "Temsil ettiğimiz üyelerin haklarını savunmak bizim tek görevimiz, biz kimsenin arka bahçesi değiliz, işçi arkadaşlar bu yüzden bize yetkiyi verdi " dedi.  

27 Şubat 2020 17:50
Belediye-İş Sendikası sözleşme için yargı kararını bekliyor

Sendikal faaliyetler de bulunmak üzere Malatya'ya gelen Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, Örgütlenme Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yurdakul, Belediye İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Solmazgül, belediye işçileri ile bir araya geldi. Yapılan değerlendirme toplantısında söz olan Belediye İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Solmazgül, üyelerinin sıkıntılarını dinlemek için bir araya geldiklerini ifade etti.

"KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ"

Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman ise "Belediye sendikası olarak bizim ilgili özellikle söylüyorum siyasete bulaşmış kimsenin arka bahçesi olan bir sendika değiliz. Bize ve temsil eden insanların tek bir görevi var temsil ettiğimiz kitlelerin ekonomik sosyal ve kültürel faaliyetlerini geliştirmek. Bizim işimiz emekleri çalınan arkadaşlarımızın  çalınan haklarını almak. Arkadaşlarımızın haklarını çaldılar bunun hesabını soracağız. Biz yıllardır belediye sendikası olarak olumlu ve ilkeli bir sendikacılığı yapmaya çalışıyoruz. Biz bütünüz biz örgütlenip işçinin talep ve isteklerini masaya getiren bir örgütüz. Bazı sendikalar gibi bacak bacak üstüne atıp kahve içip bütün Daire Başkanları, Genel Sekreteri,  Belediye Başkanlarını bu işin içine katan, daha sonra da işte haydi işçi şunu talep ediyor dediğinde onu veremiyoruz bunu veremiyoruz dediğinde işveren vermiyor işvereni ikna edemedik işveren istemiyor gibi mazeretler ile yine emek hırsızlığına devam ediyorlar" diye konuştu.

"SÖZLEŞME YETKİSİ BELEDİYE İŞ SENDİKASINDADIR"

Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yurdakul ise "Herkes biliyor 2 yıl önce 2018'in Mayıs ayında tamamladığımız bir üyelik örgütlenme teşkilatlanma  süreci mevcut. 22 Mayıs 2018 tarihinde Çalışma Bakanlığı'na müracaat etmişiz. 7 gün sonra 29 Mayıs 2018 tarihinde işyerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi bize verildi. Buna da itiraz ettiler, yerel mahkeme bizim haklı olduğumuzu ve yetkinin Belediye İş Sendikasında olduğunu onayladı. Ancak buna da itiraz edip İstinaf Mahkemesine başvurdular, İstinaf mahkemesinin kararını bekliyoruz. Bu karar gelmeden başka bir sendikanın yetki bizde ifadesi yanlıştır. Geçen 2 yıllık sürecin zarar edeni bizim üyemizdir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.