ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Pütürge’de Kapatılan Havuz Tartışması

Demokratik Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Veysel Fırat, Pütürge ilçesinde bir ilkokulun yüzme havuzunun ilçe Kaymakamı tarafından kapatıldığını ileri sürmesinden sonra, Malatya Valiliği olayı araştıracağını açıkladı. Pütürge Kaymakamlığından yapılan açıklamada iddialar yalanlandı.  

24 Haziran 2021 22:42
Pütürge’de Kapatılan Havuz Tartışması

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada “Pütürge İlçemizde Yüzme Havuzu’nun Kaymakamlıkça kapatılması ile ilgili bazı haber sitelerinde yer alan habere binaen Valiliğimizce gerekli araştırma başlatılmış olup, konu ile ilgili Kaymakamlıkça açıklama yapılacaktır” denildi.

FIRAT’IN İDDİALARI

DES Genel Başkan Yardımcısı Veysel Fırat yaptığı yazılı basın açıklamasında; havuz’un Pütürge kaymakamı tarafından keyfi olarak kapatıldığını ileri sürerek şu iddialarda bulunmuştu:

“ Pütürge kaymakamı Batuhan TAŞKIN yanına Pütürge Cumhuriyet savcısını alarak, 21/06/2021 günü Pütürge İlkokulu’ndaki yüzme havuzuna giderler.  Havuzda gençlerin yüzdüğünü görünce okul müdürüne, ‘’Biz havuza gireceğiz gençleri çıkart.’’ der. Okul müdürü de ‘’ Gençler parasını ödedi, Pütürge’den burası çok uzak, zaten zor bela harçlık bulup geliyorlar çıkartmasak.’’ der.  Bunun üzerine sayın kaymakamımız devlet adamı olduğunu unutur. Diyalogu şahsileştirerek savcı beyle birlikte okulu terk eder.  Ancak olay orada kapanmaz; havuz kapanır.

Sayın kaymakam Salı günü hemen polis gönderir ‘’Havuzda görevli cankurtaran yok’’ gerekçesiyle havuzu kapattırır. Devletin kaymakamı devletin okuluna bağışlarla yapılan havuzdan Pütürgelilerin yararlanmasına engel olur. Soruyorum herkese, bu hangi mantık ve hangi devlet terbiyesine sığar. Bu kaymakamımız Pütürge uzak diye yaptığının duyulmayacağını mı sanıyor.

Yolların kapandığını, buzların çözülmediğini mi sanıyor. 2021 Türkiye’sine bu yakışmaz. Kaymakamı atayan Cumhurbaşkanımız halkın arasında olmaktan gurur duyarken, bizim kaymakamımız halkın içinde olmaktan imtina ediyor ve halkın olduğu havuza girmiyor. Sayın Kaymakamım bu anlayışla başarılı olamazsınız.  Bu ülkede hiç kimse şahsi hırsı için makamını kullanmamalı. O makam, oturana değil millete hizmet etmeli. Merak ediyorum o havuzu kapatıp da Pütürgelilerin yüzüne nasıl bakacaksınız. Hatanızdan dönün ve havuzu açın lütfen. Yani gölge etmeyin.

Bu havuz, eski Pütürge kaymakamı Sayın Recep AYDIN’ın çabalarıyla Pütürgeli bağışçılar tarafından yaptırılmış ve  2019 yılında hizmete açılmıştı.  Ancak 22 Haziran 2021 tarihinde‘’Cankurtaran Yok’’ bahanesiyle de dönemin kaymakamı tarafından kapatılmıştır. Sayın kaymakamımız galiba kaymakamlık makamını kullanarak oraya bir cankurtaran atayacak. Sonuçta o havuz da, kaymakamlık yetki alanı içinde. Sayın kaymakamın tespit ettiği bu sorunun  çözüm mercii yine kendisi oluyor. Bakalım bu sorunu çözecek mi yoksa gölge etmeye devam mı edecek.

Pütürge gibi ücra bir ilçemizde bir okulun yüzme havuzunun olması övünç kaynağıdır. Bunu yaptıran bağışçılara ve Organize eden Recep AYDIN kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Bu yüzme havuzu Avrupa’da bir ülkenin ilkokulunda olsa abartarak örnek verip anlatır özenirdik.  Ancak Pütürge İlkokulu’nun yüzme havuzu kapanmayla gündemde. Öğrencilerimizin havuzunun kaymakamları tarafından kapanmasını eleştiriyoruz ne yazık ki. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz üzülmesin. Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak, havuz açılmazsa en yetkili yerlere konuyu taşımakla mükellefiz.  Durumu yakından izliyoruz. Çocuklarımız havuzlarına kavuşsun istiyoruz.”

PÜTÜRGE KAYMAKAMLIĞI YALANLADI

Pütürge Kaymakamlığından yapılan açıklamada: “Bazı internet sitelerinde “Kaymakam kızdı, havuzu kapattırdı” ve “Kaymakam Pütürge’de Buzların Çözülmediğini mi Sanıyor?” gibi başlıklarla yayımlanan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma lüzumu doğmuştur:

Anayasal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde devlet kurumları ve tesisleri, şahsi ilişki ve düşüncelerden bağımsız olarak Mevzuat temelli yönetilmekte, İdarenin her türlü eylem ve işlemi bu profesyonel anlayışla gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda; İlçemiz Kaymakamının herhangi bir kamu görevlisine havuzun boşaltılması yönünde bir talimatı bulunmadığı gibi bu yönde herhangi bir girişimde de bulunulmamıştır. Ayrıca haberde iddia edilen konuşmalar herhangi bir şekilde gerçekleşmemiş, söylenen sözler niyet okuma gayesiyle çarpıtılmıştır.

İlçemizde mevcut bulunan yüzme havuzu ve diğer tüm tesislerden başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımızın temiz, güvenli ve adil şartlarda faydalanması temel gayemizi oluşturmaktadır. Haberde geçen yüzme havuzunun şahsi düşüncelerle kapatıldığı iddiası hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakta olup tüm çocuklarımız, gençlerimiz ve halkımızın can güvenliğinin gerektirdiği tedbirleri almak hayati önem taşımakta, bu nedenle alınan tedbirler keyfiyetle değil, can güvenliği ve halk sağlığı önceliğinde alınmaktadır. Yine oluşabilecek her türlü kazada, önceden alınmayan tedbirlerin önemli payı olacağı unutulmamalıdır.

Bu bağlamda ilçemizde 2021 yılı sezonu için yakın zamanda açıldığı tespit edilen havuzumuzun Cankurtarma Yönetmeliği ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Cankurtarma Talimatında belirtilen güvenlik esasları çerçevesinde işletilmesi gerektiği, aksi durumun mevzuata aykırı olarak başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımız için tehlikelere sebebiyet verebileceği kuşkusuzdur. Mevzuatla belirtilen tedbirlerin ve kuralların şahsi saiklerle alınmadığı, can güvenliğinin en önde gelen amaç olduğu ve mülki idarenin tüm halkımızın can güvenliği konudaki sorumluluğunun unutulmaması gerektiği aşikardır. Kaymakamlığımızca bu açıdan havuzdaki eksikliklerin tamamlanması ve havuzumuzun ivedilikle toplumumuzun hizmetine açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmiş olup diğer kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle irtibatımız devam etmektedir. Havuzumuz, eksikliklerin titizlik ve ivedilikle giderilmesini müteakip temiz, sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır.” Denildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.