ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Vali Aydın Baruş: Yerel Basınımızı Kutluyorum

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini kabul eden Vali Aydın Baruş, CASA Şehitliği haberi nedeniyle Yeni Malatya Gazetesine teşekkür ederek “yerel basınımız negatif habercilik yapmıyor, katkı veren bir habercilik yapılıyor. Bu nedenle yerel basınımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

21 Haziran 2021 16:28
Vali Aydın Baruş: Yerel Basınımızı Kutluyorum

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti. Vali Aydın Baruş, Malatya yerel basınının katkı veren bir habercilik yaptığını belirterek “yerel basınımızı tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.

Geçtiğimiz aylarda genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirleyen Malatya Gazeteciler Cemiyeti pandemi nedeniyle ara verdiği iadeyi ziyaretlere devam ediyor. MGC Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Vali Aydın Baruş, gazetecilerle kentin sorunları, yapılması gereken konular ve basının sorun ve sıkıntıları istişare edildi.

GÜNER: MALATYA BASINI YAPICIDIR

MGC Başkanı Vahap Güner, Malatya yerel basınının sorunları olmasına rağmen sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ifade ederek  “basın kuruluşlarımız sorumluluklarının bilincinde, Malatya’nın menfaatini düşünerek yayın yaparlar. Deprem ve pandemi sürecinde Malatya basını da önemli bir sınav vermiştir. Pandemi nedeniyle bir araya gelemedik ama sorumluluğumuz her zaman ağır basar. Bizleri dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

BARUŞ: YEREL BASINIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Malatya yerel basının negatif habercilikten uzak olduğunu belirterek araştırmacı gazeteciliğin önemine vurgu yapan Vali Aydın  Baruş, “İlimizin imajı açısında dışarıya olumsuz görüntü vermemek önemli. İlk haber önemlidir. Arkasından gelen haberler çok fazla etki uyandırmaz. Bu anlam da ilk haberin sağlıklı olması lazım. Malatya'daki yerel basındaki arkadaşlara teşekkür ediyorum, burada çok negatif habercilik yapılmıyor. Malatya'nın marka değerini düşürmemiz için elemizden geleni yapmamız lazım. Takip ettiğim kadarıyla katkı veren bir habercilik yapılıyor, ben yerel basında memnunum" diye konuştu.

“CASA ŞEHİTLİK HABERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Akçadağ’da CASA Şehitlik Anıtı için Yeni Malatya Gazetesinin yaptığı haberciliği anlatan Vali Baruş, “CASA Şehitlik haberini okuyunca hemen gerekli yerlere talimat verdim. Büyükşehir Belediyesi ve Akçadağ Kaymakamlığını arayarak Şehitliğe bakmalarını istedim. Gerçekten de kuruyan ağaçların ve şehitliğin bakımı söz konusuydu.  Büyükşehir Belediyemiz şehitlikte kapsamlı bir çalışma yapıyor ve daha yapılması gereken işler var. Kuruyan ağaçların yerine yenileri dikiliyor, çevre düzenlemesi yapılacak. Duyarlılık gösteren basınımıza teşekkür ediyorum, bu haberler beni hep mutlu etmiştir” diye belirtti.

VAKA SAYILARI DÜŞÜYOR

Malatya'da COVİD-19 vaka sayıları ile ilgili son gelişmeleri de anlatan  Vali Varuş, “geçtiğimiz haftalarda bakanlığın açıkladığı verileri paylaştı ve bu hafta azda olsa yine düşme olmasını bekliyoruz. Bu durum tedbiri elden bırakmamalıdır. Azalma var ama daha da dikkatli olmalıyız. Temizlik, maske ve mesafe uygulamasına devam etmeliyiz.Aşılanmada önemli bir mesafe aldık, kent genelinde vaka sayıların 50-60'a kadar düşmüştür” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43