ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tonlarca Harfiyat Kaldırıldı... Kernek Suyu Bulundu

Müjdeler olsun Kernek suyu kaynağından yeniden bulundu. Tonlarca hafriyatın ve betonun altına gömülen Kernek Suyu haftalardır yapılan çalışmaların sonucunda eski kaynağına yakın yerde bulundu.  

28 Şubat 2021 20:39
Tonlarca Harfiyat Kaldırıldı... Kernek Suyu Bulundu

Kernek Semtine adını veren Kernek Kaynak suyu betona gömüldüğü yakın yerde yapılan kazılarda yeniden bulundu. Kaynağından kaynamaya başlayan ve kısa sürede açılan yeri dolduran Kernek suyunun bulunması çevre sakinleri tarafından memnunlukla karşılandı.

Ankara Nallıhan'da bulunan Uyuz suyuna benzetilen Kernek Kaynak suyunun bulunması için tonlarca hafriyat taşındı. Kaynağına yakın yerde yeniden bulunan Kernek Suyu muhafazaya alınarak yeniden yapılacak Havuza doldurulacak ve havuzdan taşacak su da KAnal boyuna aktarılacak. Kernek suyunun daha önceden çıktığı kaynağın üzeri tamamen açılacak ve su kaynağı tamamen yüzeye çıkarılacak. 

Kaynak suyunun bulunmasının ardından Fuzuli Caddesi ile hemen yan bina altında çıkan suların kuruması da bekleniyor. Su kaynağının bulunmasının sevinci yaşanırken, eski şelalenin de betondan arındırılarak yeniden açılması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.