ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Depremi fırsata çevirmeyen Emlakçılara plaket verildi

24 Ocak'ta meydana gelen depremi fırsata çevirmeyen ev sahipleri takdir alırken, kiralamalarda komisyon almayan emlakçılar da plaketle ödüllendirildi. 

15 Şubat 2020 16:27
Depremi fırsata çevirmeyen Emlakçılara plaket verildi

Depremin ardından Elazığ'da ev kiraları 3 bin liralara çıkarılarak fırsat yaratan ev sahibi ve emlakçılar Cumhuriyet Savcılığının takibin alırmırken Malatya'da tam tersine bir durum yaşandı. Ev sahipleri boş olan evlerini kiraya gelen depremzedelere düşük fiyatlarla evlerini kiralarken Malatya'daki emlakçılarda kiralık ev arayan depremzedelerden komisyon almayarak takdiri hak ettiler. 

Evine yıkım kararı verilen depremzedeler ev aramaya çıktıklarında karşılaştıkları durumları şöyle anlattılar:

-Sitemize yıkım kararı verildi, evimizi boşaltın dediler. Ev aramaya çıktık kiralık yazan telefonu aradık, evinizi tutalım dedik. Ne iş yapıyorsunuz diye sordular, depremzedeyiz dedik. Bekleyin geliyoruz dediler evin anahtarını verdiler. Ne kadar kira verebiliyorsunuz onu verin dediler. Çekip gittiler.

-Ev aramaya başladım kiralık yazan apartmana çıktım, komşudan sordum evin kirasını 900 lira dediler. Verilen telefonu aradım bana kimsiniz dedi telefondaki bey. Depremzedeyiz ev arıyoruz deyince kira 900 ama sizin için 700 olsun dedi ve evi gelip hemen verdi."

Bir anda evlerinden olan bazı depremzedelerde emlakçılara başvurduklarını ve tek kuruş komisyon vermeden kiralık evleri daha da düşük fiyata tuttuklarını söylediler. Fahiş kiraya rastlamadıklarını ifade eden vatandaşlar ev sahiplerine ve emlakçılara teşekkür ettiler.

EMLAKÇILARA TÖRENLE PLAKET VERİLDİ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül'de Malatya Emlakçılarının Türkiye'ye örnek olduklarını belirterek, tüm oda mensupları olarak depremzedelere yardımcı olmak için çalıştıklarını belirterek "Depremden fırsat yaratmak bize ve Emlakçılara yakışmaz, ev arayan tüm depremzedelere yardımcı olduk olmaya da devam edeceğiz. Tek kuruş komisyon alınmadığı gibi ev sahipleri de deprem deyince kiralarında indirime gittiler. Bundan guru duyuyoruz" diye konuştu. 

EMLAKÇILARA PLAKET

Depremde vatandaşlarımızın ev kiralamalarında emlakçı komisyonu olmayarak vatandaşlarımıza öz verileriyle yardımcı olan Emlakçılar Odası üyelerine Yeşilyurt Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen bir törenle plaket verildi. Törene eski Bakan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve protokolun katılımıyla plakt verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.