ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

10. Malatya Film Festivalinde 'Cinsiyetsiz' kelimesi sorun oldu

10 Malatya Film Festivalinde en iyi kadın erkek oyuncu ayrımı yapılmadan en iyi oyuncuya ödül verileceği belirtilen açıklamada kullanılan "cinsiyetsiz" kelimesi sosyal medyada tepkilere neden olunca, Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak kendilerini bağlamayan bu açıklama hakkında soruşturma açacaklarını bildirdi. Bunun üzerine açıklamada yer alan cinsiyetsiz kelimesi çıkarılarak ödülün kadın erkek ayrımı yapılmadan en iyi oyuncuya ödül verileceği düzeltmesi yapıldı.  

15 Kasım 2020 18:01
10. Malatya Film Festivalinde 'Cinsiyetsiz' kelimesi sorun oldu

Malatya Büyükşehir Beleidyesi Basın Müdürlüğü e-mail adresinden tüm basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada 10. Film Festivaline başvuruların başladığı belirtilerek "Cinsiyetsiz" kelimesinin yer aldığı şu açıklama yapıldı:

"Türkiye’nin Cinsiyetsiz İlk Oyuncu Ödülü 10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Sahibini Bulacak!

10. Malatya Uluslararası Film Festivali, bu sene Türkiye’de bir ilke imza atacak. Dünyada ilk olarak Berlin Film Festivali yönetimi tarafından alınan kararla En İyi Oyuncu ödüllerindeki kadın ve erkek ayrımının kaldırılmasının Türkiye’deki ilk temsilcisi 10. Malatya Uluslararası Film Festivali olacak. Berlin Film Festivali’nin aldığı kararı destekleyen bir yol izleyen ve bu değişikliği daha da anlamlı kılıp genişletme yolunda katkı sağlamak için oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımını kaldıran festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda bu yıl En İyi Oyuncu ve En İyi Yardımcı Oyuncuödülleri verilecek."

Bu açıklama haber olunca sosyal medyadan Filme Festivalinin iptal edilmesi istenerek Büyükşehir Blediyesine tepki yağmaya başladı. Gece saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yapılarak, cinsiyetsiz açıklamasının değerleriyle bağdaşmadığı belirtilerek sorumlular hakkında gerekli incelemelerin başlatılacağı duyurularak şöyle denildi:

Büyükşehir Belediyesinin bu açıklamasının hemen ardından bu kez Film Festivalini yapacak Türsak Vakfı, ödül yönetmeliğinde yer alan "Cinsiyetsiz" kelimesini çıkararak, ödülün kadın erkek ayrımı yapılmadan en iyi oyuncuya verileceğini yeniden duyurdu. Açıklama şöyle:

Bu açıklamanın ardından Türsak Vakfı Film Festivali hazırlıklarına devam ettiğini açıkladı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.