ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da İş Bankası ve Postane binası

Malatya'da bir zamanların Postane Caddesi 

02 Ekim 2020 19:30
Malatya'da İş Bankası ve Postane binası

Karşıda mimamri özelliğiyle İş Bankası Binası... Sol tarafta görülen Malatya Postane yani PTT Binası. Bu binaları yeterkli görmeyen dönemin il yöneticilerimiz, 1990'lı yıllarda İş Bankası binası yıkılarak yerine yeni bir bina yapılarak o görülen bina yok edildi. Sonra Postane binası yıkıldı yerine kocaman bir bina yaptılar. Şu günlerde de bina da yeniden tadilatlar yapılıyor. 

İleride Yeni Cami görülüyor... Hemen yanında Fırat İlkokulu var. Daha Belediye İş Hanı binası yapılmamış. Bu nedenle de bu resmin 1950'li yıllara ait olduğu sanılıyor. 

17 Yaşındaki Hüseyin Üzmez 1952 Yılında Vatan Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yalman'ın Postane binasının merdivenlerinde vurmuştu. Bu suikast Menderes Hükümetini sarsmıştı. 

Yolda Faytonlar ve At arabaları iş bekliyor. Bir kaç araç görülüyor. 

70 Yıl öncesinin Malatyası daha sade ve güzel görünüyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.