ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Malatya'nın Kalbine Yapılan Bina Kuyumcular Çarşısı İmiş...

Malatya'nın Kalbine Yapılan 5 katlı Binanın Kuyumcular Çarşısı olduğu ortaya çıktı... 

08 Haziran 2024 09:06
Malatya'nın Kalbine Yapılan Bina Kuyumcular Çarşısı İmiş...

Eski Belediye Binasının tam karşsısında... Kışla Caddesinden Akpınar'a inerken yükselen 4 katı şıkılan bu binanın Malatya'da tarih boyunca olmayan Kuyumcular Çarşısı olduğu ortaya çıktı. Gazete Malatya'nın haberine göre, Söğütlü Camiyi bile yerineden eden binanın Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İl Koordinasyon Kurulu toplantısında "Kuyumcular Çarşısı ön tarafta olmayacak, Söğütlü Cami yerinde yapılacak. Bodrumu yapalan bina otopark olarak düzenlenecek ve caminin önü açık olacak" demesine rağmen, Kuyumcular Çarşısı adı verilen utanç abidesi durmaksızın yapılarak dördüncü katı da tamamlandı. Şimdi Beşinci katın hazırlığı yapılıyor.

Malatya'da en önemli işin Kuyumculara işyeri yapmak mı olduğunu soran vatandaşlar "Yazıklar olsun Malatya'yı böyle mi ayağa kaldıracaksınız. Nedir bu aymazlık, vatandaş kafasını sokacak konut bulamazken siz Kuyumculara şehrin göbeğinde rantı fazla işyerleri mi yapıyorsunuz" diye tepki göstererek binanın durdurulmasını hatta yıkılmasını istediler.

Malatya'da daha şimdiden 3 ayrı yerde Çarşı sahibi olan Kuyumcular, şehrin göbrğinde bu binadan değeri daha şimdiden belli olmayan milyorlarca liralık işyeri sahibi olacaklar.

Malatya'yı yönetenler ise sadece seyir ediyor. 

nci kata

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.