ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Ölmeztoprak: THM Korosunun Takipçisiyim

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 31 Yıl önce kurulmasına karar verilen Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulmasına karar verilen Türk Halk Müziği Korosunun, atanmış Müdürü olmasına rağmen bir türlü kurulmayan Koronun kurulması için konuyu takip edeceğini söyledi. 

04 Haziran 2024 08:15
Ölmeztoprak: THM Korosunun Takipçisiyim

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve Yeni Malatya Gazetesi imtiyaz sahibi Hakan Karaduman’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak, Malatya'nın imar, inşa ve ihya durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, depremde hasar alan Sabancı Kültür Sitesinin yıkılarak yeniden yapılacağını belirterek “Sayın Vekilimiz Sabancı Kültür Sitesinde 31 yıl önce kurulmasına karar verilen Türk Halk Müziği Korosu yok ama atanmış ve 31 yıldır maaş alan Ankara’da görev yapan bir THM Koro Müdürlüğü kadrosu var. Bizim derdimiz maaş alan kişi değil 31 yıldır kurulmayan bu koronun kurulmasıdır. Sayın Bakanımız da bu konuda bilgi sahibidir. Yeni Bina yapıldığında Devlet Tiyatrosunun yanı sıra Türk Halk Müziği Korosunun kurulması için sizlerin de gayret göstermenizi bekliyoruz” dedi.

“31 YILDIR KURULMAYAN KORONUN TAKİPÇİSİYİM”

Sabancı Kültür Sitesi içerisinde Türk Halk Müziği Koro Müdürlüğünün olduğunu ilk defa duyduğunu kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, Turizm İl Müdürü Yener Oba’yı arayarak bilgi aldıktan sonra bu durumun Malatya’ya yakışmadığını belirtti.

Ölmeztoprak “Sabancı Kültür Sitesi yıkılarak yeniden yapılacak. Burada Devlet Titayrosu kurularak çalışmalara başlayacak. Cemiyet Başkanımızın bize ilettiği Koro konusunun yakın takipçisi olacağım. 31 Yıldır önce kurulmasına karar verilmiş ve Türk Halk Müziği Korosunun varlığını yeni öğrendik. Ama koronun Müdür kadrosu bulunuyor. Şimdi bina yeniden yapılırken bizlerde Türk Halk Müziği Korosunun kurulması ve sanatçı ve personel atamaları içinde bizler bu konunun takipçisi olacağız. Malatya kültürel ve müzik ağırlıklı yapısıyla Türk Halk Müziği Korosunu hak etmiş bir ilimizdir. Depremle birlikte yaraları sararken kültürel yatırımlara da ihtiyacımız var. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımızın ilettiği koronun kurulmasının yakın takipçisi olacağım. Bu nedenle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MALATYA’YI AYAĞA KALDIRMALIYIZ”

Tüm çabalarının depremin yaralarını sararak, Malatya’yı ayağa kaldırmak için çalıştıklarını kaydeden İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, daha sonra diğer basın kuruluşlarını da ziyaret etti.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.