ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ankara'da Aşık Bektaş Kaymaz Öykü Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Aşık Bektaş Kaymaz anısına organize edilen ödüllü Öykü Yarışması’nın Ödül Töreni 5 Mayıs 2024 Pazar günü gerçekleştirildi. 

07 Mayıs 2024 19:10
Ankara'da Aşık Bektaş Kaymaz Öykü Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Gazi Üniversitesi Konser Salonu’nda düzenlenen tören Arguvanlılar ve Arguvan sevdalılarının yoğun katılımı ile yapıldı. Törene ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın KARATEPE, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy EREN, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can GÜNER ve belediye meclis üyeleri, önceki dönem Anayasa Mahkemesi üyesi Ayla PERKTAŞ, Arguvan Vakfı Başkanı Abidin İNAN ve yönetim kurulu üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi 10. Daire Başkanı Nihat BAYRAM, İstanbul Eymir Köyü Dernek Başkanı Hacı Ali YILMAZ ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Dernekler Birliği Başkanı Battal YILDIZ, Ankara Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Kamil GÖKSU, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Haluk AKTİŞ, Hekimhanlılar Derneği Başkanı Vahap UZUNOĞLU ve Ağılbaşı Dernek Başkanı Mehmet GÜLTEKİN katılım gösterdiler. İnönü Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ahmet KIZILAY ile CHP Grup Başkan Vekili Sn. Murat EMİR telgrafları ile destek verdi.

Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Asım AYDOĞDU’nun hoşgeldiniz ve KAYMAZ Ailesi adına Selçuk KAYMAZ’ın teşekkür konuşmalarından sonra 3. Öykü Yarışması’nda dereceye girenlerin plaket ve ödülleri verildi. "Yağlı ekmek Arguvan'da Güzeldir" isimli öyküsü ile yarışmada 1. seçilen İbrahim ŞAŞMA’ya plaketini Prof. Dr. Yalçın KARATEPE ve "Elveda Rumeli" isimli öyküsü ile yarışmada 2. Seçilen Recep TURAN’a plaketini Ersoy EREN verirken "Tramvaylar ve Travmalar" isimli öyküsü ile 3. seçilen İdris Usame YÖRDEM vatani görevini yapmakta olduğu için törene katılamadı.

Törenin devamında Öykü Yarışması jüri üyeleri İlhan NAZLIM, ve Işıl YÜCEL’e teşekkür plaketleri Abidin İNAN tarafından takdim edildi. Ayrıca KAYMAZ Ailesi adına Hüseyin KAYMAZ, Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği adına Dernek Başkanı Asım AYDOĞDU’ya öykü yarışması ve ödül töreni için bir teşekkür plaketi verdi.

Törenin devamında Erhan YILMAZ ve Cengiz ÖZKAN katılımcılara Aşık Bektaş Kaymaz ve Arguvan türkülerinden oluşan bir türkü ziyafeti sundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.