ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Geçit: Topsöğüt Konutlarını Müteahhit Yapacak

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Prof.Dr. İlhan Geçit'e Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Güner "Malatya'nın yoğun bakımdan çıkarılması için yerel yönetimlere büyük görev düşüyor" dedi. Başkan Geçit'de Topsöğüt konutlarını müteahhidin yapacağını açıkladı. 

07 Mayıs 2024 15:50
Geçit: Topsöğüt Konutlarını Müteahhit Yapacak

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri 31 Mart seçimlerinde Yeşilyurt Beleidye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit'i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Başkan Geçit'in Malatya'ya hizmet vermiş bir Başkan olduğunu kaydeden MGC Başkanı Vahap Güner "Seçim sürecinde İlhan Hocamızın depremde yıkılan Malatya için Yoğun Bakımda demişti. Gerçekten Malatya yoğun bakımda kalmaya devam ediyor. Şimdi bu şehri yoğun bakımda çıkaracak yönetici ve başkanlara ihtiyaç var. Rezerv alanlarda hazırlanan projeler uygulamaya geçiyor, ihale süreçleri başlıyor. Bu ziyaretimizde Başkanımız Sıtmapınarı alt geçidinin kapatılacağını bildirdi. Sadece Sıtmapınarı değil, Emeksiz alt geçidide kapatılmalı ve bu bölgeler yeniden inşa edilmelidir" diye konuştu.

BİK MEVZUATININ GEREĞİNİ YAPARIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yeşilyurt Beledİye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit "Malatya'yı hep birlikte yoğun bakımdan çıkaracağız. Sanayi bölgesinde çok güzel bir toplantı yaptık. Sanayinin yenilenmesi ya da başka bir yere taşınması gerekiyor. Sivas karayolunda yapılan işyerlerini sanayi esnafımıza vereceğiz, yerinde de bir bölümü yapılabilir. Malatya'yı planlı ve projeli bir şehir yapmak istiyoruz. Mesala bir ucube gibi duran Sıtmapınarı alt geçidini kapatıyoruz, yeni bir planlama var. Bu alt geçit trafiği rahatlatacağına trafiği daha da tıkıyordu, müdahale ettik. Rezerv alanlarda da çok ciddi çalışmalar var. Malatya basınını da önemsiyoruz. Belediye personelimizin basın işiyle uğraşmasına sıcak bakmıyoruz. Basın kurumları ve Basın İlan Kurumu mevzuatı neyi gerektiriyorsa Yeşilyurt Beledİyesi de yasal mevzuatın gereğini yapacaktır" diye belirtti.

TOPSÖĞÜT KONUTLARINI MÜTEAHHİT YAPACAK

Yeşilyurt Beleidyesi iştirakleri tarafından yapılan ve 6 Şubat depremlerinde tamamen kullanılamaz hale gelen Sivas Karayolundaki Topsöğüt konutlarında vatandaşı mağdur edildiğini kaydeden Başkan Geçit "Yapılan ihale şartnamasi ve tapu aşamasında kesin teslimler yapılmadığından, mevzuatoın bize verdiği yetkiyle işi yapan Müteahhidin hasar gören ve yıkılan konutları yeniden yapması gerekiyor. Topsöğüt konutlarını müteahhit firmanın yapması için gerekli başvuruları yapıyoruz" diye iafede etti.

BELEDİYEMİZİN GAYRİMENKULÜ YOK

Yakınca da yapılan 541 Deprem konutunun AFAD tarafından belirlenen hak sahiplerine veileceğini kaydeden Yeşilyurt Beleidye Başkanı İlhan Geçit, "Konutların yapımı için Belediyemiz yer tahsisi yapmış, Belediyemize ait bir adire ve işyeri yok. AFAD tarafından verilecek ve bizlerde kura çekimine yardımcı olacağız.Yeşilyurt belediyesine ait işyeri ve daire yoktur sadece  Yeşiltepe Afet evlerinde yapılan kentsel dönüşümden kalan bir kaç daire var, başka da bir gayrimenkulümüz yoktur, var olanlarda satılmıştır" diye açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.