ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

AĞBABA; ORTA HASARLI BİNALARIN SÜRESİ UZATILMALI

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ek süre verilmezse orta hasarlı tüm binaların tamamı ağır hasarlı sayılacak. Binlerce Malatyalının hak kaybı yaşamaması ve mağdur olmaması için ruhsat süresi yıl sonuna kadar uzatılmalıdır” dedi. 

29 Nisan 2024 11:21
AĞBABA; ORTA HASARLI BİNALARIN SÜRESİ UZATILMALI

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile orta hasarlı binalarla ilgili 5 Nisan’a kadar belediyelerden güçlendirme yapı ruhsatı almaları zorunluluğu getirilmişti. Genelgeye göre hasarlı binalarını güçlendirmek isteyen yurttaşlar, devletin atadığı yapı denetim şirketleriyle anlaşarak 5 Nisan’a kadar başvuru yapmazlarsa evleri ağır hasarlı bina kabul edilip yıkılacak. Ancak , kağnı hızında ilerleyen bürokrasi süreci, belediyelerin ipe un seren uygulamaları, artan inşaat maliyetleri üst üste gelince ruhsat alan bina sayısı yok denecek kadar az kaldı.

BİNLERCE MALATYALI MAĞDUR OLACAK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ Malatya’da yapılan hasar tespit çalışmalarında 2 bin 532 binaya ‘orta hasarlı’ raporu verildi. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi İş yoğunluğundan projelerin yetişmesi çok zor. Ruhsat süresi ise çok kısa. Zaman darlığının etkisi ve firma azlığı nedeniyle insanlar, evleri yıkılır korkusuyla çok yüksek rakamlarla firmalarla anlaşmak zorunda kaldı. Ancak yüzlerce bina halen ruhsat için başvuru yapabilmiş değil. Orta hasarlı olup ağır hasar raporu verilen binalara itirazlarla ilgili yargı süreci devam ettiğinden, bu durumdaki binalar için 5 Nisan’a kadar başvuru yapılıp ruhsat alınması da mümkün olmadı.Ek süre verilmezse orta hasarlı tüm binaların tamamı ağır hasarlı sayılacak. Binlerce Malatyalının hak kaybı yaşamaması ve mağdur olmaması için ruhsat süresi yıl sonuna kadar uzatılmalıdır” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.