ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İstanbul'da Arguvan Türküleri Ses Yarışması Yapıldı

İstanbul Ataşehir'de Aşık Seyid Meftuni Anısına düzenlenen 21. Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması yapıldı. 

28 Nisan 2024 07:33
İstanbul'da Arguvan Türküleri Ses Yarışması Yapıldı

İstanbul'Da faaliyet gösteren Arguvan ve Köyleri Eğitim-Kültür Vakfı tarafından Aşık Seyid Meftuni Anısına düzenlenen 21. Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması İstanbul Ataşehir Belediyesinin desteğiyle yapıldı. Ses Yarışmasına CHP ’na İstanbul Milletvekili @aligokcekchp,  Ataşehir Belediye Başkanı @onursaladiguzel, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Arguvanlılar Vakfı Başkanı @abidin.inan1 ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel yaptığı konuşmada "Aşık Seyit Meftuni’nin anısına düzenlenen 21. Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması finaline Ataşehir’de ev sahipliği yapmaktan ve memleketim Arguvan’ın türkülerine eşlik etmekten büyük mutluluk duyduk. Yöresel ezgilerimizi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına yarışmaya katılan tüm sanatçılarımıza ve emeklerinden dolayı Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı yönetimimize teşekkür ediyorum" dedi.

21. Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışmasında Ahmet Fırat birinci olurken, ikinciliği Şükrü Çıplakılıç, üçüncülüğü ise Murat Aksoy aldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.