ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Büyükşehir'de 17 Milyarlık Borç Şoku...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde gündemdeki maddeler görüşülmüş. sıra Başkan Sami Er'in Büyükşehir'in mali tablosuyla ilgili açıklamaya sıra geldi. Başkan Er, "17 Milyar 80 Milyon lira borçla devir alıyoruz" dediğinde Mecliste büyük bir şok yaşandı. AKP'li üyeler bile "olamaz" dercesine sorular sorarken, CHP Gurubu da borç rakamlarının şokunu yaşadı. 

16 Nisan 2024 22:27
Malatya Büyükşehir'de 17 Milyarlık Borç Şoku...

AKP Tarafından yeniden aday gösterilmeyen Selahattin Gürkan döneminde 17 milyar liralık borç nedeniyle kasası tam takır olan Malatya Büyükşehir Belediyesi maaşları kredi çekerek ödeyebildi. Önce satacak gayrimenkul aradıklarını ve Yeni Şİre Pazarı ve Yimpaş binasına baktıklarını ifade eden Başkan Sami Er, satacak bir şey bulamayınca kredi çekerek maaşları ödediklerini söyleyince Meclis üyeleri ikinci şoku yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi gibi şirketleri de borç batağına sürüklenen Malatya Büyükşehir Belediyesini borç batağından çıkarmak için Meclise de bilgi verildi.

YENİ ŞİRE PAZARI SKANDALI:

Selahattin Gürkan'ın en büyük projemiz diye tanıttığı Yeni Şire Pazarında ise Malatya Büyükşehir Belediyesinin yer altındaki depolar ile pazar alanı, yollar ve bir kaçiadari bina dışında, binden fazla işyerinde ise bir hakkı olmadığı ortaya çıkarken, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu işyerldrinin yüklenici firmaya verildiğini ve Belediyenin bu işyerlerinden bir hakkı olmadığını söyledi.

Bu konuda knouşan Meclis üyeleri "Yer Belediyenin ihaleyle bunu bize işyeri yapın diyerek ihaleye çıkılsa en az yüzde 40 ile verseniz en az 400 adet işyeri Belediyeye kalır. Bunu nasıl yaparlar, soruşturulması gerekir" dediler.

YİMPAŞ BİNASI'DA ELDEN GİTMİŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesinin milyonlarca lira harcayarak satın aldığı ve yaptırdığı YİMPAŞ Binasının da yüklenici firmaya verildiği, Esenlik Şirketininde kiracı olarak Yimpaş binasında market açtığı da ortaya çıktı.

SORUŞTURMA AÇILMALDIR

17 Milyarlık borç ve Yeni Şİre Pazarı ve YİMPAŞ Binalarındaki devirlerin usulsüz olduğunu değerlendiren Büyükşehir Beleidyesi Meclis üyeleri soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirterek "adeta şok yaşıyoruz. 17 Milyarlık borçlardan bahseden olmadı. Yeni Şire Pazarı ve YİMPAŞ binalarındaki xdevirlerden de bahseden olmadı. Kapsamlı bir araştırma ve inceleme yapılması gereklidir.İlk Mecliste bunların araştırılmasını isteyeceğiz" diye konuştular.

SELAHATTİN GÜRKAN'DAN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Öte yandan açıklanan borç ve devirler ile ilgili eski Başkan Selahattin Gürkan'dan da açıklama yapması bekleniyor. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.