ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Darende İlçesinde Turizm Haftası Kutlandı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Darende ilçesinde kutlandı. Darende ilçesine her yıl 500 bin ziyaretçinin geldiği ifade edilen etkinlikte, tanıtım çalışmalarına ağırlık verileceği kaydedildi. 

18 Nisan 2024 23:22
Darende İlçesinde Turizm Haftası Kutlandı

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen eşliğinde Somuncu Baba ve çevresinde yapılan gezinin ardından, Darende Belediyesi Sosyal Tesislerindeki etkinliğe geçildi. Darende’nin Malatya turizminin gözde mekanlarından biri olduğuna dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Cengiz, ilçenin her yıl binlerce turisti ağırladığını söyledi. Malatya’nın tarihi ve turistik yerleriyle ilgili farkındalık oluşturmak için her yıl turizm haftasında merkez ilçenin yanı sıra ilçelerde de etkinlik yapıldığını belirtti. Cengiz, yeni belediye başkanlığına seçilen Alican Bozkurt’u da kutladı, başarı dileğinde bulundu.
Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende’nin tarihi, doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, haftayı kutladı. Gülyer “ insanlar ne kadar geriye giderse kültürümüze ne kadar vakıf olursa o kadar da ileriyi görecektir. Ben Somuncu Baba yurdundan, Abdurrahman Erzincani yurdundan, Hasan Gazi Hazretleri yurdundan, Medişeh Hazretleri yurdundan sizlere selam ediyorum. 
Seçim öncesi turizmle ilgili vaatleri yapmaya hazır olduklarını belirten Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Turizm Haftası açılışı Darende’ye hayırlı olsun. Darende’de başlatılması bizim için bir gurur oldu. Darende Belediyesi olarak her zaman sizlere kapımız açık. Sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bizim seçim öncesi de turizmimle ilgili vadelerimiz vardı, bu vaatlerimizi yapmaya hazırız” dedi.
Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, haftanın Darende’ye hayırlı olmasını diledi. Bozkurt, Darende Belediyesi olarak ilçe turizminin gelişmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Turizm Araştırmacısı Bülent Korkmaz Darende turizmi üzerine bir Darende Destinasyonları başlıklı bir sunum yaptı. 
Buradaki etkinliğe Malatya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tekin, İl Müdür Yardımcısı Ayhan Karademir, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Bünyamin Özdemir, yazar Abdullah Ergün, Bu Sabah Gazetesi muhabiri Songül Lüle, Darende’de bulunan kamu kurum amirleri, basın kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile sektör temsilcileri katıldı. 
Toplantının ardından Fikri Çalışkan Sanat Evi ile inşaatı devam eden Darende Kent Müzesi gezildi. 
Etkinlikler Devam Edecek
Hafta Boyunca başka etkinlikler de gerçekleştirilecek. 19 Nisan’da Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulunda Dünya Mutfakları Yemek Yarışması düzenlenecek. 20 Nisan Cumartesi günü ise Malatya’ya uğrayacak olan Mezopotamya Treni karşılanıp ziyaretçiler gezdirilecek. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.