ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

‘3 Günlük Dünya İçin Film, Fırıldak Olmaya Gerek Yok’

Vahap GÜNER Yazdı 

03 Nisan 2024 02:10
‘3 Günlük Dünya İçin Film, Fırıldak Olmaya Gerek Yok’

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilip mazbatasını alan Sami Er, Belediye kapısından içeri girerken işte bu sözleri sarf etti.

Kararlıydı ve gür sesiyle devam etti:

“Ben AK Parti ve Cumhur İttifakı adayıydım ama şu anda tüm Malatya'nın belediye başkanıyım. Bizlere oy verenin de vermeyenin de belediye başkanı olacağız. Bu şehrin emanetlerine sahip çıkacağız. Emanete ihaneti asla müsaade etmeyeceğim. İnşallah verdiğimiz sözleri hakkıyla yerine getireceğiz. Teveccühleriyle bizlere destek veren Malatya halkına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

Görevi sona eren Selahattin Gürkan görevi teslim etmek için gelenler arasında yoktu. Karşılama ve teslim işleri Genel Sekreter Latif Oktay’a kalmıştı.

Yılların bürokratı yeni Başkan Sami Er, kutlamalar ve tebrikler içinde kararını açıkladı:

-Bizim seremoniye, törenle devir teslimlere, karşılamalara harcayacak zamanımız yok. Yarın saat 15.00’den itibaren Belediye binasında tebrikleri kabul edeceğiz, ondan sonra bize durmak yok. Aylarca tebrikleri kabullerle uğraşmayacağız.

Görev adamı, Devlet adamı gibi konuşuyordu.

Bilgisiyle, birikimiyle, tecrübesiyle kendinden emin olarak anlatıyordu.

Film ve Fırıldaklardan bahsediyordu, ihanetten yakınıyordu.

Sabah Arapgir’de yakın dostu olan İmam İzzet’i kaybetmesi nedeniyle, kadim dostunu toprağa verdikten sonra Mazbatasını almaya giden Başkan Sami Er, ölümlü dünya da mal ve mülk peşinde koşmanın bir anlamı olmadığını vurguladıktan sonra, başarılı olmak için hak yemeden, harama el uzatmadan çalışacaklarının mesajlarını veriyordu.

İşte Sami Er için tam 10 Yıl önce Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman “Sami Er Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için biçilmiş kaftandır” demişti.

10 Yıl sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sami Er, zorlu bir seçim maratonunun ardından, sahada karşılaştığı Belediye uygulamalarından, oluşan tepkilerden, işlerin savsaklanmasından, Belediyelerin adeta kenara çekilmesinden yakınan vatandaşların tepkilerinden oldukça etkilenmişe benziyor.

3 Günlük Dünya için film, fırıldak olmaya gerek yok” sözü çok şey anlatıyordu.

Gelen haberlerde Belediyelerin mali tablolarının hiç de iç açıcı olmadığı belirtiliyordu. Katrilyonluk borçlardan bahsediliyordu. Üstelik Malatya tamamen yıkılmış, viran olduğu halde ihanet kelimesi yankılandı Belediye’nin ana giriş kapısında.

Karşılamaya gelen Belediye personeli alkışlarla karşılık verdiler.

Personellere de seslendi:

-Malatya’ya şu sözü verdik, ‘çok çalışacağız, işimiz gücümüz Malatya, bana ve ekibime durmak yok yorulmak yasak’

Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri nerede ise kepenkleri kapatmış, yeni Başkanların göreve gelmelerini bekliyordu. İmar Müdürlükleri çalışamaz olmuş, vatandaşlar oradan oraya koşturup duruyorlardı.

Rezerv alanlar, yerinde dönüşüm, kentsel dönüşüm, orta hasarların durumu gibi kavramlar arasında sıkışıp kalan vatandaşlar bir Süpermen bekliyordu.

Belediyenin kapısına ayak basan Sami Er’in sesi bir daha gürleşti:

-Malatya’ya ihanet edilmesine asla müsaade etmeyeceğim.

İşimiz gücümüz Malatya diyordu…

Çıkar guruplarına adeta ayağınızı denk alın diye sesleniyordu.

Oldukça etkileyici bir konuşma yaptı.

Hesap soracağı gibi hesap vereceğini de önemle vurguladı.

Sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamına gitti, Genel Sekreter Latif Oktay’dan görevi devir aldı. Kolları sıvayarak göreve başladı.

Hayırlı olsun Başkan…

Başarılar diliyoruz…

Malatya sizlerden çok şeyler bekliyor.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol Eren 2024-04-07 12:46:24

BEKLEDİĞİMİZ VE HASRET KALDIĞIMIZ BIR KONUŞMA, İNŞALLAH UYGULAMAYI DA GÖRECEĞİZ.

Avatar
Adanalim01 2024-04-03 16:49:11

Malatyamız için Hayırlı Olsun İnşaallah Rabbim Utandırmasın İnşallah Rabbim Yâr Ve Yardımcıları Olsun İnşaallah Allah'a Emanet Olun Selamlar Saygılar