ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

CHP Akçadağ'da Gövde Gösterisi Yaptı

Gazeteci Mazlum Köse Akçadağ'da yaşanan seçim sürecini değerlendirerek "Akçadağ genelinde Veli Ağbaba rüzgarı esiyor. CHP Akçadağ Başkan Adayı Vahap Şahin Gümbür gümbür geliyor" dedi. Bu arada CHP Akçadağ'da gövde gösterisi yaparak ilçede seçimi kazanacağının mesajlarını da verdi. 

30 Mart 2024 11:00
CHP Akçadağ'da Gövde Gösterisi Yaptı

Akçadağ'ın nabzını tutan Gazeteci Mazlum Köse'nin değerlendirmesi şöyle:

"31 Mart yerel seçimlerine saatler kaldı. Seçim propaganda sürecinde tüm adaylar çalışmasını yaptı, kendini ve projelerini anlattı. Seçmende oy istedi.

Akçadağ'da da tüm adaylar partililer, meclis üyeleri çalışmasını yürüttü ve seçim günü geldi çattı.

Geçen dönem belediyeyi elinde kaptıran iktidar partisi AKP'nin adayı iktidarın tüm imkanlarını kullanarak geçirdi bu süreci. Mevcut belediye başkanı, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak yürüttü çalışmalarını. CHP'nin belediye başkan adayı Vahap Şahin ve meclis üyeleri de, arkasına iktidarın ve belediyenin gücünü almadan çalıştı.

AKP'nin adayı iktidarın nimetlerini anlatarak çalışmasını yürüttü yürütmesine de, bir türlü Akçadağlıları ikna edemedi. Çünkü Akçadağlı akıllı, "madem iktidarın gücünü kullanacaksan 15 sene belediye sizdeydi neden o zaman yapmadınız" diye sordu, AKP'nin adayı cevap veremedi. Yani onlarda anlamış olmalılar ki bu Akçadağ halkı artık boş vaadlere kanmıyor ve prim vermiyor.

Önceki dönem AKP'nin Belediye başkanı olup, Yeniden Refah Partisinin ülke genelinde bir toparlanma yaşadığını görerek oraya koşan mevcut Belediye Başkanı Ali Kazgan da belediyede 10 yıldır yapmadığı hizmetleri son iki aya sığdırmaya çalışarak belediyenin bütün olanaklarını seçim malzemesi yapma acizliğiyle seferber oldu. Oldu olmasına da, yukarıda da dedik ya, Akçadağlı bu hinliği de kabul etmedi. Kazan'a da sordular " Sen 10 yıldır neredeydin" diye. Her iki aday da çırpındıkça battılar, yalan vaadlerden öteye gitmeyen söylemleri Akçadağ halkında karşılık görmedi. Çünkü Akçadağlılar artık boş ve yalan vaadler duymak değil, hizmet istiyorlar. Çünkü gözleriyle görüyorlar ki, her ilçe durmadan büyürken, durmadan gelişirken, Akçadağ büyük bir köy olmaktan öteye bir türlü gidemiyor.

İşte bütün bu gerçekleri gören Akçadağlılar kararını vermiş değişim istiyor, ayrımsız hizmet istiyor, büyümek istiyor. Ve bu değişimi, Akçadağ'da geniş halk ittifakını kurmayı başarmış Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Vahap Şahin'in gerçekleştireceğine inanmış, kanaat getirmiş.

Cuma günü CHP Akçadağ'da bir miting yaptı. Gittik gözlemledik. Gördüğümüz o ki, Vahap Şahin bu güne kadar belkide kimsenin başaramadığı büyük bir işi başarmış. Akçadağın tüm kesimlerini biraraya getirmiş. Mitingde, Argalısı var, Kürnelisi var, Küreciklisi var, ova köylüleri var, sağcısı var, solcusu var, Türk'ü var, Kürdü var, Alevisi var, Sünnisi var. Akçadağın özlem duyduğu tablo Cuma günü Akçadağın meydanına sığmayan bir halde hep bir ağızdan yüksek sesle bağırıyordu, " Değişim, Vahap Şahin ile değişim".

Vahap Şahin bu tabloyu oluşturmayı başarabilmişse herkes de biliyor ki, hizmeti de bu kesimlerin hepsine eşit, adil, hakkaniyetli yapacaktır.

Akçadağ halkı kararını vermiş, 31 Mart günü yalancıları, dolancıları bir kenara atacak ve Akçadağ Belediyesi'ni gerçekten hak eden halkın adayı Vahap Şahin'e emanet edecek."

GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'nın birinci olmasının beklendiği ilçöede Belediye Başkanlığı da CHP'ye geçeceği ifade ediliyor. AKP Adayı Hasan Ulutaş, YRP Adayı Ali Kazgan ile yarışan Dr. Vahap Şahin seçimin favorisi görülüyor. Cuma günü Veli Ağbaba'nın da katıldığı ilçede miting yapan CHP seçimi kazanacağının işaretlerini de verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.