ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gezer: Malatya’yı 5 yılda bölgenin cazibe merkezi yapacağız

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer’in göreve geldikleri süreçte hayata geçirecekleri projeleri anlatmaya devam ediyor. 

30 Mart 2024 17:29
Gezer: Malatya’yı 5 yılda bölgenin cazibe merkezi yapacağız

Prof. Dr. Gezer, “Ayrıca bu merkezde haftada bir onlarca stant açarak her işletmemize bir stant verecek ve iş arayanlarla buluşmaları sağlanacak. Böylece gençlerimiz işletme işletme dolaşmak zorunda kalmayacak. Buna ek olarak bu merkezimizde çalışan gençlerimizin sürekli gelişimlerine katkı amaçlı kariyer programları da düzenlenecek.  Meslek eğitiminin içinden gelen bir hemşeriniz olarak ilk işlerimizden biri bu projeyi hayata geçirmek olacak” dedi.

Asrın felaketinin üzerinden 14 geçmesine rağmen halen depremden çıkmış haliyle duran ilçe ve mahallelerinde bulunduğuna dikkat çeken Gezer, “Birçok yerde insanımız adeta kendi kaderine terk edilmiş durumda. Malatya insanı bunu hak etmiyor. Her alanda hızlı bir seferberlik başlatmak gerekiyor.  Bu da güçlü bir programa ve yetkin bir kadroya ihtiyaç duyuyor. İşte biz bunun için yola çıktık.  31 Mart’ı iple çekiyoruz.  Emek vermeden olmaz, hazırlık yapmadan olmaz, yol haritası çıkarmadan olmaz. Fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma birlikte olmadan olmaz. Gelin bütün bunların olduğu bir programla şehrimizi birlikte ayağa kaldıralım. Güzel şehrimin güzel insanı. Bu çağrım sana. Biliyorum tereddütlerin var, kırgınlıkların var. Eyvallah, tüm kalbimle katılıyorum sana ama bir taraftan da soruyorum. Şehrimizin ekmek gibi su gibi yeni bir kurucu iradeye, yeni bir programa, yeni bir kadroya ihtiyaç duyduğu böyle bir dönemde. Sen değilse kim. Şimdi değilse ne zaman?” ifadelerine yer verdi.

 Malatya'nın en önemli gelir kaynaklarından biri olan kayısı ile ilgili de projelerinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gezer,  “Kayısıda lokomotif kurum sorununu çözeceğiz. Kayısının marka gücü ile Büyükşehir'in kurumsal gücünü buluşturacağız. Kayısının artık bir sahibi olacak.  Büyükşehir Belediyesi kayısıyla ilgili çalışmaların merkezine dönüşecek. Kayısı konusunda heyecan verici bir süreç başlayacak. Sözümüz söz” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.