ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gezer: Küme düşürülmüş bir Malatya var

Seçimlere kısa bir süre kalırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle ve esnaf ziyaretlerini sürdüren Gezer, gittiği her yerde Malatya'yı kısa sürede nasıl ayağa kaldıracağını anlatarak destek istiyor. 

28 Mart 2024 10:58
Gezer: Küme düşürülmüş bir Malatya var

Malatya’da esnaf ziyareti gerçekleştiren Prof. Dr. Gezer, daha sonra Akçadağ ilçesine bağlı Esenbey ve Kolköy Mahallelerini ziyaret ederek burada vatandaşlarla buluştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’yı yıllardır alan alan, sektör sektör, ilçe ilçe çalıştığını belirterek sorunların çözümü noktasında çok sayıda raporlarının olduğunu söyledi. Göreve gelir gelmez yol haritalarının hazır olduğunu ifade eden Gezer, “Bugün yetki alsak yarın hangi konuda nerede ne yapacağımız konusunda emin olun zihnimiz net. Bu kadar hazırlık yapmış bir adayı emin olun Malatya'da değil Türkiye'de de bulan bir arkadaşımız, bir ağabeyimiz, bir dostumuz olursa ben bugün burada istifa eder, herhangi bir arkadaşımıza destek vermeyi taahhüt ediyorum. Malatya'yı gelen artık çalışarak emek verilerek hazırlık yapılarak işi ile tırnağıyla mücadele edilerek gelinen bir şehre dönüştürelim. Artık şu parti bu parti demeden çalışmanın, mücadelenin, emeğin karşılığı olduğu bir şehir yapalım bu şehri. Malatya ciddi kan kaybediyor, depremde zaten bunun tuzu biberi oldu. Bu nedenle Malatya'nın sıradan tedbirlerle ve sıradan kadrolarla ayağa kalkma ihtimali kalmadı. Malatya bu depremden sonra ya ölçek büyüterek büyük bir şehre dönüşecek ya da ölçek küçülterek çok daha aşağıya düşecek” dedi.

Malatya'nın bir değişime ihtiyacının olduğu için yola çıktıklarını belirten Gezer, “Malatya yıllardır kan kaybediyor, yıllardır iyi gitmiyor. Malatya potansiyeli yüksek olan bir şehir, diğer illerle kıyaslandığında bütün ilçelerimiz bütün ilçelerimiz maalesef geri gitmiş. İktidarın yönettiği ilçelerde de gerilemiş, ana muhalefetin yönettiği ilçelerde geri düşmüş. Hatta ana muhalefetin yönettiği ilçeler iktidarın yönettiği ilçelerin 3 katı daha fazla gelir kaybetmiş. Böyle de bir gerçeğimiz var. İktidarıyla ana muhalefetiyle küme düşürülmüş bir Malatya var şimdi. Bir şehri şehir yapan biraz da ana muhalefetin mücadelesidir. Maalesef ana muhalefet de şehrimizde daha doğrusu genel anlamda muhalefet de şehrimizde sorumluluğu yerine getiremiyor.” diye konuştu.

31 Mart'ta yetki aldıklarında ilk 3 ayda yapacakları projelerden birisinin de 718 mahallenin her biri için bir stratejik plan çalışması yapmak olacağını ifade eden Prof. Dr. Gezer, “Şu anda maalesef büyükşehir belediyesinin bile bir stratejik planı yokken biz bunu 13 ilçemiz ve 718 mahallemiz için yapacağız. Her mahallemizin bir stratejik planı olacak. Kalkınmayı mahallelerden başlatacağız ve Malatya yakın tarihinin en gördüğü en fazla kalkınmayı görecek” dedi.

Her mahallede bir üretim işletmesi olacağını ve ortak akıl platformu olacağını dile getiren Gezer, “Beraberce yöneteceğiz bu şehri. Yetki aldığımızda Türkiye'de bir ilk olacak bu 718 mahallemizin 13 ilçemizin ve büyükşehrin stratejik planlarını hazırlayacağız. Bu çalışma Türkiye'de bu kapsamda yapılmış ilk çalışma olacak” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.