ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ağbaba: Malatya'da Dar Gelirli ve Kiracılar İçin Konut Yapacağız

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba "dar gelirli ve kiracılar için sosyal konutlar yaparak maliyetine hak sahiplerine vereceğiz" dedi. 

16 Mart 2024 20:46
Ağbaba: Malatya'da Dar Gelirli ve Kiracılar İçin Konut Yapacağız

''Malatya'yı hepimiz için herkes için güvenli bir kent yapacağız. Belediye Başkanı olduğumda maliyetine konutlar üreteceğiz.'' diyen Ağbaba, konteyner kentteki yaşam koşullarını iyileştirmek için ''Canımızı dişimize takacağız'' diyerek yerinde dönüşüm problemini de çözeceğinden bahsetti.

 

Malatya'da maliyetine konut mu yapılacak?

''Kiracı ve dar gelirliye sosyal konut yapacağız''

Ağbaba, öncelikli hedefinin depremde yerle bir olan Malatya’yı inşa etmek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 

“Hızlı bir şekilde yerinde dönüşüme başlayarak iş yerlerini teslim edeceğiz. Malatya’da maalesef yerinde dönüşüm hala başlayabilmiş değil. Müteahhit bulunamıyorsa bunu belediyenin şirketlerinin garantörlüğünde yerinde dönüşümü yapacağız. Yerinde dönüşüm ile ilgili şunu düşünüyoruz; TOKİ İkizce ve Çamurlu’ya yapılıyor. TOKİ’nin yapıldığı yerde altyapı; su, elektrik, doğalgaz, kanalizasyon, yol, okul, cami ya da sağlık ocağı yok. Devlet bunları yaparken para ödüyor. Yerinde dönüşüm yapılsa yol, doğalgaz, kanalizasyon ve su var. Keşke TOKİ ya da Emlak Konut yerinde dönüşümü yapsa ama yapamıyorsa biz bu işi üstleneceğiz. Bu hem devletin hem de milletin hayrına. Yerinde dönüşümü çok hızlı bir şekilde, gerekirse risk alarak yapacağız.”

Kiracı ve dar gelirliler için konut üreteceklerini kaydeden Ağbaba, “Vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacağız” dedi.

Haber:  Yeni Malatya Gazetesi

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.