ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arguvan Bahçelievler'e 'Atık İstasyonu' Sözü

CHP Arguvan Belediye Başkan Adayı Ersoy Eren Bahçeli Evler Mahallesi ziyaretinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Eren evlerin hemen yanına dökülen çöplerin mahallede yaşayanların sağlığını tehdit ettiğini ve sorunun hızlı bir şekilde çözüleceğinin sözünü verdi. 

12 Mart 2024 02:16
Arguvan Bahçelievler'e 'Atık İstasyonu' Sözü

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Arguvan Belediye Başkan Adayı olan Ersoy Eren seçim gezilerine tüm hızıyla devam ediyor. Arguvan’daki mahalle ve mezraları gezen Eren burada vatandaşlarla görüşüp sorun, sıkıntı ve taleplerini dinliyor.

CHP Arguvan ilçe örgütü ve çok sayıda partiliyle Bahçeli Evler mahallesini ziyaret eden Eren vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek hem Arguvan’a hem de Bahçeli Evler mahallesine yapılacak çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgiler verdi.

Mahallenin içerisinde ve evlerin hemen yanında yer alan boş alana Arguvan Belediyesi tarafından toplanan çöplerin dökülmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren mahalle sakinleri sağlıklarının tehdit edildiğini, özellikle yaz aylarında kokudan ve sinekten evlerde yaşanamadığını belirterek tüm Arguvan’ın çöplerinin bu alana dökülmemesini ve sorunlarının çözülmesin, CHP Belediye Başkan Adayı Ersoy Eren’den talep etti.

Tonlarca çöpün mahallenin içine boşaltılmasının sadece Bahçeli Evler Mahallesi’nin değil Arguvan’ında büyük sorunu olduğunu dile getiren Ersoy Eren, “Bahçeli Evler mahallemizde yaşayan hemşerilerimizi dinlemek ve sorunlarını gidermek için buradayız. Arguvan’da toplanan çöplerin onlarca insanın yaşadığı mahallenin ortasına dökülmesi çağ dışı bir uygulama. Aylarca burada kalan çöp yığınları koku ve hastalık yayıyor. Bu durum Bahçeli Evler mahallesi başta olmak üzere tüm Arguvanlıların sağlığını tehdit etmekte. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın, insanlarımızın yaşadığı bu alanda hayvan yetiştiriciliği yapıldığı için risk üç dört katına çıkmış durumda. Mahallede hangi kapıyı çalsak bizden istedikleri şey atık çöplerin buradan kaldırılması. Biz Bahçeli Evler’e söz veriyoruz. Mahalleye ilk hizmetiz çöp alanının kaldırılması olacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp işbirliği halinde Katı Atık (çöp) Aktarma İstasyonu kuracağız ve Arguvan’ın çöplerini insanların yaşam alanına değil, Katı Atık Aktarma İstasyonu’na dökerek insanlarımıza sağlıklı bir yaşam alanı oluşturacağız. İstasyon Malatya’da bulunan ilçelerimizin çoğunda mevcut. Şimdiye kadar Arguvan’a kurulmamış olması büyük eksiklik. Biz bu eksikliği gidereceğiz. Yaşanabilir bir Arguvan için her vatandaşımızı dinleyip tüm sorunlara çözüm olacağız.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.