ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ağbaba: Malatya'yı böyle mi Ayağa Kaldıracaksınız

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, depremlerden bu yana Malatya'da bir başıboşluğun almış başını gittiğini belirterek "Malatya'yı böyle mi Ayağa kaldıracaksınız" dedi. 

25 Şubat 2024 00:15
Ağbaba: Malatya'yı böyle mi Ayağa Kaldıracaksınız

Seçim çalışmalarını mahalle ziyaretleri ve salon toplantılarıyla sürdüren Veli Ağbaba Konak (Banazı) mahallesinde esnaf ziyareti yaparak salon toplantısnda vatandaşlarla bir araya geldi. Konak'ta yoğun bir ilgiyle karşılaşan Veli Ağbaba, depremlerden bu yana sahada olduğunu belirterek "6 Şubat'tan bu yana sizlerin yanınızdayım. Bir yılı geride bıraktık hala yaraların sarılmasını bekliyoruz. Kurası çekilmiş konutlara hak sahipleri gidemiyor, Ne yapılacağı konusunda bir bilgilendirme yok, sorduğunuzda cevap alamıyorsunuz. Rezerv alanlar ilan ediliyor, projeler ve planlar yapılıyor ama bunlarda vatandaşın haberi yok. Kim nerede ne yapacağını bilmiyor. Bir yıl geçmiş  bir çaba yok, Bilgilendirme yok bir başıboşluk almış başını gidiyor. Siz Malagtya'yı böyle mi ayağa kaldıracaksınız?" diye sordu.

GÖREVE GELDİĞİMİZDE SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Malatyalılar olarak depremin olduğu günlerde olduğu gelen yardımları dahi vatandaşa ulaştıramayanları, bu günde yaraları saramadıklarını kaydeden Veli Ağbaba "Bunlarda planlama yok, proje yok, ortak akıl yok, ben yapıyuorum oldu mantığıyla vatandaşları mağdur etmeye devam ediyorlar. Ama vatandaş bunlara dur diyecektir. Biz geldiğimizde Türkiye'deki belediyelerimizin bir eli Malatya'da olacak. Yaraları onların da yardımıyla saracağız. Planlarımızı kapalı kapılar ardında değil, sizlerle birlikte, Bilimiz yol göstericiliğinde Planlama ekibimizle yapacağız. Kim nerede ne yapılacağını bilecek. Çarşı merkezinin projelerini esnaf kuruluşlarımızla birflikte biz hazırlayacağız. Malatya'nın projeleri ve planları Ankara da hazırlanmaz. Malatya'da planlama ekibimizle yapacağız. Ve sizler ne yapıldığını yerinde bileceksiniz. En kısa sürede sizleri kalıcı konutlara kavuşturmak için seferberlik başlatacağız. Bir yıl olmuş hala evler teslim edilemiyorsa bunun hesabını sormalıyız" diye konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Malatya'yı geleceğe hazırlamak zorunda olduklarını kaydeden Veli Ağbaba "Büyük bir afet yaşadık, şimdi Malatya'yı ayağa kaldırmanın zamanıdır. Kalıcı konutlara hız vermeliyiz. Konut yaparken de rezev alanı ilan ettiğiniz yerlerde yaşam alanlarını unutmayacaksınız. Okulu,yaşam alanlarını ve alt yapıyı konutlarla birlikte yapacaksınız. Konut yapılmış alt yapı yok, parkı yaok, sağlık evi yok, ibadet yeri yok. Böyle bir planlama olamaz, İkizce de yaşanan bu durum Malatya'ya yakışmıyor. Göreve geldiğimizde süratle kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Zemşinden başlayarak sağlam yerlere yeni Malatya'yı inşa edeceğiz. Depremi nasıl fırsata çevğireceğiz onun ptrojelerini yapacağız. Vatandaşlar durumu görmeye başlamıştır. Halkmızla birlikte yaralarımızı birlikte saracağız" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.