ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

AĞBABA: BÜYÜK MALATYA İTTİFAKININ ADAYIYIM

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Büyük Malatya ittifakının adayı olduğunu söyleyerek, “Büyük Malatya ittifakının adayıyım. Ben Malatya’nın evladıyım. Tüm sorunlarını bilen biri olarak hizmete adayım" dedi.. 

21 Şubat 2024 09:55
AĞBABA: BÜYÜK MALATYA İTTİFAKININ ADAYIYIM

31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yeni Malatya Gazetesi Sahibi Bektaş Karaduman'ı ziyaret etti. Yeni Malatya TV'de MGC Başkanı Vahap Güner'in sorularını cevaplandıran Ağbaba önemli açıklamalarda bulundu.

İMKÂNLARI MALATYA’YA SEFERBER ETTİM

6 Şubat depreminin ilk saatlerinden itibaren Malatyalıların yanında olduğunu söyleyen Ağbaba: “Malatya 22 yıldan beri AK Parti’de. Bütün Milletvekilleri, Belediyeler muhalefetten olsaydı Malatya bu günden daha kötü olur muydu? Bundan daha kötü olmazdı. Bir yıl önce bir deprem yaşadık. Ne oldu Malatya’da? Ne ilerleme kaydedildi? Hani konutlar hani yerinde dönüşüm hani rezerv alanları? Ne yaptın? Bu bire anlayış meselesi. Benim elimde devlet gücü yok. Bütün Malatyalılar şahittir. Ben deprem olduğu ilk dakikadan itibaren tüm Türkiye’nin imkânları Malatya’ya seferber ettim. Ekmeğinden suyuna, odunundan gıdasına seferber etti. Ben iktidar değilim. Malatya’da ekmek, su, odun, konteyner, çadır yoktu getirdi. Bunu bir muhalefet partisi Milletvekili olarak yaptım. Bu pandemide de böyleydi. Devlet, hükümet maske dağıtamazken ben maske dağıttım. Belediye başkanı olunca tüm Türkiye’deki belediyelerin imkânları Malatya’ya gelecek. Hem maddi hem manevi. Bu Malatya Türkiye’nin yıldızı olacak. Nereye giderseniz gidin Malatya deyin akla Veli Ağbaba geliyor. Hem Malatya’nın reklamını yapacağım hem de Malatya’nın kalkınması için her şeyi yapacağım. Gidin Arguvan’a Arapgir’e Hekimhan’a bakın. Nereden yaptım İstanbul, Mersin, İzmir belediyesinden yaptım. Hiç merak etmesinler. Daha fazlasını yapacağım. Yeşilyurt, Battalgazi ne oldu? Hiç merak etmesinler Veli Ağbaba ayağa kaldıracak. İlk başta Ankara Büyükşehir Belediyesinden depremin birinci günü 150 bin ekmek istedim. 100 binini Selahattin Gürkan’ı aradım ve ona teslim etti. İlk gün fırınlar kapalı Elazığ’da, Peltek’te, Ovacık’ta, Hozat’ta, Tunceli’de fırınları açtırarak ekmeleri getirdim kendim dağıttım. Örneğin büyük lavabolar geldi Büyükşehir’e verdik. Büyükşehir’e elimden geldiğince destek vermeye çalıştım. Doğanşehir belediyesi bizde değil ama orada lavabosundan banyosuna kadar her şeyi kurdurdum. Ben parti ayırmadım. Malatya’da herkese destek olduk. Malatya’ya ilk konteyneri kuran benim” dedi.

MALATYALILAR KADİR KIYMET BİLİYOR

12 yıldan beri Malatya’ya hizmet ettiğini ve depremde Malatya’nın sesini duyuranın kendi olduğunu belirten Ağbaba,“Bu yaşadığımız depremde de Malatya’yı Türkiye’ye Veli Ağbaba duyurdu. Herkes sesini kısmışken Veli Ağbaba sokak sokak cadde cadde gezerek Malatya’nın nasıl bir yıkıma maruz kaldığını tüm Türkiye’ye duyurdum. Bazıları bu memlekete gelip selam vermezken Veli Ağbaba halkının yanında oldu. Sağolsunlar Malatyalılarda kadir kıymet biliyorlar. Deprem yaşanırken Malatya’ya selam vermemezlik yapmadım” ifadelerine yer verdi.

AĞBABA PROJELERİNİ AÇIKLAYACAK

Önümüzdeki günlerde projelerini duyuracağını açıklayan Ağbaba, Büyük Malatya ittifakının adayı olduğunu söyledi. Ağbaba şu ifadelere yer verdi: “Önümüzdeki günlerde bir lansman yapacağım. Malatyalılara projemizi anlatacağız. Önümüzdeki en büyük problem deprem ve depremin yarattığı koşullar. Bununla ilgili çalışacağız. Malatyalıların psikolojisini düzeltmek için insanların umut bulabilmesi için tekrar göç edenleri Malatya’ya çekmek için çok çeşitli projeler yapacağız. Kenti iyi yöneteceğiz. Parti rozetimi çıkardım Türk bayrağı rozetini taktım. Malatya’yı hiç ayırmadan yöneteceğim. Malatya ittifakının adayıyım. Bu ittifakta kayısı para etmeyenler var, Kaleliler, İzollular, Pütürgelileler, Doğanyollular, Doğanşehirlililer, Akçadağlılar, Hekimhanlılar, Arguvanlılar var. Kuluncak, Arapgir, Darende, Yazıhan var. Bu ittifakta herkes var. Ülkücü, muhafazakar, solcu herkes var. Depremde evi yıkılanın adayıyım. Malatya esnafının adayıyım. Büyük Malatya ittifakının adayıyım. Ben Malatya’nın evladıyım. Tüm sorunlarını bilirim”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.