ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Prof. Dr. Geçit’ten Şehit ve Gazi Derneklerine ziyaret

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit’ten Şehit Yakınları ve Gazi Derneklerini ziyaret etti. 

21 Şubat 2024 05:49
Prof. Dr. Geçit’ten Şehit ve Gazi Derneklerine ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. 
Bugün (20 Şubat Salı), Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı’nı ziyaret ederek, Dernek Başkanları İbrahim Cengiz, İsmail Ayvalı, Sıddık Selçuk ve dernek üyeleri ile görüşen Prof. Dr. İlhan Geçit, “Bugün bir vatanımız var diyorsak, gazilerimizin verdiği mücadele sayesinde olmuştur. Biz yönetime geldiğimizde, bu derneklerimize ve üyelerine özel bir ilgi göstereceğiz. Ayrı bir parantez açacağız. Çünkü bu derneklerimiz sıradan dernekler değil” dedi. 

 “Bu dernekte Kıbrıs Savaşında yer almış gazilerimiz de var”

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı İlhan Geçit, ilk olarak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cengiz, dernek yönetim kurulu ve üyeleri ile görüşerek, bir süre sohbet etti. 
Dernek Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin sorun ve önerilerini dinleyen ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. İlhan Geçit, “Bu derneğimiz, bizim için önemli bir dernek. İstiklal Savaşı gibi bir savaşa katılmış insanların yakınlarının da içinde yer aldığı bir dernek. Vatanımızın emperyalizmden kurtarılması için verilmiş bir savaş. Bugün bir vatanımız var diyorsak, gazilerimizin verdiği mücadele sayesinde olmuştur” dedi. 
Türkiye’nin bağımsızlığı yolunda şehadet mertebesine ulaşanları rahmet ve minnetle andığını vurgulayan Prof. Dr. İlhan Geçit, “Bu savaşa katılmış ve şehit olmuş vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Aynı zamanda bu dernekte Kıbrıs savaşında yer almış gazilerimiz de var. Bugün üzerinde yaşadığımız vatanımızı bu gazilerimize borçluyuz. Hepsine şükran ve nimetlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

“ Bu Derneklerimize Özel Bir Önem Vereceğiz”

Daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Dernek Başkanı İsmail Ayvalı ve dernek yöneticileri ile görüştü. 
Prof. Dr. İlhan Geçit, burada yaptığı konuşmada, yönetime geldiklerinde Şehit yakınları ve Gazilere hizmet sunan derneklere özel bir önem vereceklerini söyledi. Prof. Dr. Geçit, ziyarette şöyle konuştu: 
“Bu dernekte ciddi anlamda acılar yaşamış ailelerimiz var. Onların acılarını paylaşıyoruz. Rabbim bir daha böyle bir acıyı hiçbir aileye göstermesin ama sonuçta memleket şehitler üzerinde vatan anlamında bir değer kazanıyor. Şehitlik de büyük bir mertebe. Herkese nasip olacak bir mertebe değil. Biz de yönetime geldiğimizde bu derneklerimize ayrı bir parantez açacağız. Bunlar herhangi bir dernek değil. Sıradan dernekler değil”. 

“ Emniyet Teşkilatı Milletimizin Huzur ve Güvenliğinin Omurgasıdır”

Aynı gün Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı’nı ziyaret eden AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Emniyet toplumun huzur ve güvenliğinin tesis edilmesinde omurga vazifesine sahiptir. Emniyet teşkilatımız milletimizin güven ve huzuru için son derece önemli bir vazifeyi ifa ediyor” dedi. 
Vakıf Şube Başkan Sıddık Selçuk ve yöneticilerle görüşerek bir süre sorun ve önerilerini dinleyen Prof. Dr. İlhan Geçit, burada yaptığı açıklamada “Bugün ziyaret ettiğimiz üçüncü derneğimiz. Emniyet toplumun huzur ve güvenliğinin tesis edilmesinde omurga vazifesine sahiptir. Emniyet teşkilatımız milletimizin güven ve huzuru için son derece önemli bir vazifeyi ifa ediyor. Biz doktorlar işi tarif ederken ‘emniyetli mi?’ diye sorarız. Bir toplumun güvenliği anlamında Emniyet teşkilatı omurga teşkilatı. Biz bugün evlerimizde rahat oturabilir güvenle uyuyabiliyorsak bu emniyet teşkilatı sayesinde. Yurdumuzda güven içinde yaşıyorsak bu da Türk Silahlı Kuvvetleri sayesinde. Polislik mesleği saati zamanı mesaisi olmayan bir meslektir” diye konuştu. 
Prof. Dr. İlhan Geçit, Türkiye’nin bağımsızlığı, toplumun huzuru ve güvenliğinin tesis edilmesi yolunda hiçbir özveriden kaçınmayan şehitlerin yakınları ve gazilerle her zaman temas halinde olacaklarını belirterek, Malatya halkının teveccühünü kazanıp yönetime geldiklerinde, bu dernek ve vakıfları ayrı bir kategoride istişareyi yönetimin bir parçası haline getireceklerini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.