ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sami Er, 2 Mahalleyi Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında Özalper ve Paşaköşkü Mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Her mahallede büyük bir ilgiyle karşılanan Sami Er, Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için destek istedi, projelerini anlattı. 

19 Şubat 2024 05:25
Sami Er,  2 Mahalleyi Ziyaret Etti

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, beraberinde AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ve İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ile Özalper Mahallesinde tertiplenen ev toplantısında mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
Vatandaşlar tarafından sıcak bir atmosferde ilgiyle karşılanan adaylara ilgi büyük oldu. Burada ilk konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, geçmişteki yöneticilik tecrübelerinde kapısının her zaman halka açık olduğunu hatırlatarak, Yeşilyurt Belediyesi’nde de göreve geldiğinde bunu bir adım öteye taşıyacağını belirterek makamlarının halka her zaman açık olacağını söyledi.
Belediyeciliğin sadece imar işleri yapan bir kurum olmadığını aktaran Geçit, çok sayıda kalemi içerisinde bulunduran belediyeciliği dar bir kalıba sığdırmak istemediklerini dile getirdi.  Göreve geldiklerinde tüm sorunlara kendi tabiri ile ‘Neşter’ vuracaklarını ifade eden Geçit, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’inde koordinesinde kentteki yapılaşmada kontrolü sağlama adına bir “Yapı Okul” kuracaklarını söyledi. Geçit, “Bu okulda görevli mühendisleri eğiteceğiz. Güçlendirme ve yerinde dönüşümde görevli arkadaşlarımızı hızlı bir eğitimden geçireceğiz. Büyükşehir ve ilçelerimizde iş yapmak isteyenlere belki de bir sertifikasyon mecburiyeti de getirmiş olacağız. Örneğin demir ustalarına, kalıp ustalarına sertifika vereceğiz. Demir bağlamanın nasıl yapılmasını, babadan atadan öğrenme şekliyle değil de bilimsel ve teknik olarak öğrenerek, bu işi yapacaklar. Çünkü biz imarı insan hayatının merkezine koyacağız, buralardan bir daha tabutlar çıkmasına müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.
Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’de asrın felaketinde yıkımın büyük olduğu 4 il içerisinde Malatya’nın ikinci il olduğunu hatırlatarak göreve geldiklerinde bu şehri eskisinden daha güçlü ve güvenli bir şekilde inşa etmek için yoğun bir gayret sarf edeceklerini dile getirdi.
Belediyeciliğin iyi bir organizasyon ve ekip kurma kabiliyeti ile yöneteceklerini ifade eden Er, “Belediye personeli içerisinde kuracağımız ekipler ile tüm sorunlara anında müdahale edeceğiz. Yine tüm birimlerde kuracağımız ekiplerle hayata geçireceğimiz projelerimiz olacak” dedi.


Paşaköşkü Mahallesi Buluşması

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er daha sonra Battalgazi ilçesine bağlı Paşaköşkü Mahallesi’nde düzenlenen vatandaş buluşmasına katıldı. AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın ve İlçe Başkanı Basri Kahveci ile Paşaköşkü Mahallesi sakinlerine misafir olan Er, burada yaptığı konuşmada önceliklerinin kalıcı konutların ve işyerlerinin biran önce bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi olduğunu söyledi.
Bir yandan şehrin yeniden imarı ve inşası sürerken diğer yandan da hayatın devam ettiğini belirten Er, belediyeciliğin canlı bir mekanizma olduğunu ve diğer tüm hizmetlerinde aksamadan devam ettirileceğini ifade etti.
Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın ise 31 Mart seçimlerinin önceki seçimlerden farklı olduğuna değinerek, “Malatya’mız 6 Şubat’ta iki büyük kıyameti yaşadı. Bir yılı aşkındır enkazın içerisindeyiz. Canlarımız gitti, evlerimiz, işyerlerimiz gitti. Rabbim beterinden korusun, bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu sebeple elbette ki belediyecilik hizmetlerimiz devam edecek, Osman Güder Başkanımızın bıraktığı bayrağı daha da ilerlere taşıyacağız. Ancak enerjimizin çoğunu yıkılmış virane olmuş mahallelerimizin ve çarşımızın ayağa kaldırılması için kullanacağız” diye konuştu.
Malatya’nın bu depremlerde çarşısının yerle bir olduğunu ve ticaretinin de büyük sekteye uğradığını aktaran Taşkın, “Çarşı olmazsa, ticaret olmazsa şehir ekonomisi de toplanamaz. Bakın 40 bine yakın insanımız Battalgazi’den ayrılmış. Bunlarında geri dönmesi adına en kısa zamanda kalıcı konutlar ve çarşımızı biran önce ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bütün imkânları sonuna kadar seferber ederek mahalleri de sosyal donatılara kavuşturacağız. Semt konağı olmayan mahalleleri de işlevli hale getireceğiz ve buralara konaklarımızı inşa edeceğiz, mahallerimizi canlı tutacağız” dedi.
Hükümet olarak devlet olarak depremin ilk anından itibaren deprem bölgesinde güçlü bir şekilde halkın yanında olunduğunu aktaran Taşkın, “Bu sorunların çözüm noktası Cumhur ittifakıdır, AK Parti’dir, AK Belediyeciliktir” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.