ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

TOKİ Kura Çekimleri İçin Özhaseki Geliyor

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ve Battalgazi Adayı Bayram Taşkın, Beydağı Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu. Er " TOKİ konutlarında kura çekimi 17 Şubat’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile yapılacak" dedi. 

14 Şubat 2024 23:10
TOKİ Kura Çekimleri İçin Özhaseki Geliyor

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ile Battalgazi Belediye Başkan Adayı Av. Bayram Taşkın, Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı Mahallesi’nde gerçekleşen toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkan Adayı Av. Bayram Taşkın, Beydağı Mahallesi’nde devam eden imar sorunu ile ilgili konuşarak bölgeye TOKİ’nin kentsel dönüşüm projesiyle sorunların giderileceğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ise, uzun yıllar TOKİ ve Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak, buralardan elde ettiği birikim ve bilgiyi deprem sonrası Malatya’yı yeniden ayağa kaldırma için kullanacaklarını söyledi.

6 Şubat’ta çok büyük afet yaşandığını ve Malatya ile 4 ilde hasarın büyük olduğunu dile getiren Er, özellikle Malatya’nın çarşısının çökmesinin kentte büyük yaralar açtığına değindi. Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir devlet olduğunu kaydeden Er, “Tabi çok güçlü bir liderimiz var. Depremin hemen sonrasında canlarımızı bir taraftan kurtarmaya çalışırken diğer taraftan da insanlarımızın o soğuk kış gününde dertlerine derman olunmaya çalışıldı. Türk milleti gerçekten yardımsever bir halktır. Depremde herkes yaraları sarma adına seferber oldu” dedi.

Şuan binlerce insanın konteynerlerde yaşadığını ifade eden Er, “Devletimiz halkımızın kalıcı konutlara erişmesi için büyük bir çaba içerisindedir. 17 Şubat Cumartesi günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile 6 bine yakın konutumuz için kura çekimini gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da yapımı süren işlerin hızlandırılması adına da çalışmalar yaptıklarına değinen Er, “İnönü Üniversitemiz ile beraber bazı çalışmalar yapıyoruz. Bilimsel olarak iş yapmamız gerek. Şehir genelinde epey bir alan rezerv alanı ilan edildi ve buralara TOKİ ve Emlak Konut aracılığı ile konutlar yapılacak. Vatandaşlarımız bizi sabırla takip etsin” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilyurt ve Battalgazi ile uyum içinde çalışması gerektiğini dile getiren Er, “Yoksa işler yürümez. Allah’a şükür arkadaşlarımız ile geçmişe dayalı hukukumuz var, gelecekte inşallah göreve başladığımızda en güzel işleri yapacağımıza inanıyorum. Bizim Malatya’da şüphemiz yok, seçimi sizlerin desteği ile alacağız.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.