ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Güner: Malatya Basını Olarak Enkaz Altında Kaldık

Halk Tv'nin en çok izlenen programı olan İsmail Küçükkaya ile Bu Sabah Programı Malatya'da canlı yayınlandı. Programda konuşan MGC Başkanı Vahap Güner "6 Şubat depremlerinde Malatya basını olarak enkaz altında kaldık, şimdi toparlanmaya çalışıyoruz" dedi. 

06 Şubat 2024 01:54
Güner: Malatya Basını  Olarak Enkaz Altında Kaldık

Halk Tv'nin en çok izlenen programı olan İsmail Küçükkaya ile bBu Sabah Programı Tarihi Yeni Cami önünde canlı olarak yayınlandı. Yer Bilimci Prof.Dr. Naci Görür ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'in konuk olduğu canlı yayında konuşan MGC Başkanı Vahap Güner "6 Şubat depremlerinde Malatya basınının tamamı enkaz altında kaldı. Evet can kaybımız yok ancak yıkım çok büyük. Bugün Malatya merkezde tek bir gazete bayi yok. Gar'da bir bayi var orada gazete satılıyor. 5 Günlük Gazete, 14 Radyo, 2 Uydu Televizyon, Ajans Büroları, tüm matbaalar, enkaz altında kaldığından şuanda oluşturduğumuz bir Basın konteynırlarında yayın yapıyoruz. O günleri Ferit Demir arkadaşımı çok iyi bilir, Akçadağ Ören, Doğanşehir Polat'taki yıkımları Ferit'in haberlerinden öğrendik. Yerel basın olmayınca haberleri dışardan gelen arkadaşlarımız yaptılar ama o da depremin ağırlığını anlatmaya yeterli olmadı. Şimdi enkaz altından çıkarak Malatya'nın sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyoruz" dedi.

VALİ ERSİN YAZICI'Ya DESTEK OLUNMALIDIR

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın göreve başlamasıyla birlikte Malatya'da yıkımların hızlandığını kaydeden MGC Başkanı Vahap Güner "Evet deprem oldu büyük felaket yaşadık ama artık yaraları sarmalıyız, yeni Malatya için herkes risk almalıdır. Malatya Valisi Kışla Caddesinde, İnönü Caddesinde  yıkımlar yapmak istiyor engelleniyor, Yerel yöneticiler risk almıyor, ne olduğunu bilen yok. Bugün ititbariyle bu deprem yeni bir Malatya için fırsat olamalıdır. Bulunduğumuz bu alanda yapılaşmaya ağırlık vermeyelim. 13 Bakırcı için 300 dükkanlı Bakırcılar çarşısı yapmayalım. BUrada yapı sayısını azaltalım, Konut yapımına hız verelim. Bunun içinde Malatya Valisine destek olalalım" diye konuştu.

HÜKÜMET BİNASININ YERİNE 1935 YILINDA İTİRAZ EDİLDİ DİNLEMEDİLER

Malatya Hükümet Binasının 1935 Yılında yapımı sırasında 12 Belediye Meclisi üyesinin  bugünkü Hükümet binasının yerine karşı çıktıklarını ve zeminin su kaynağı olduğunu söylediklerini ifade eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner "1935 ılında 12 meclis üyesi Hükümet binasının Sıtmapınarı'na yapılması için adeta direndiler v e bir gün bu bina yıkılır demişler. Hükümet Binası ikinci depremde İl Koordinasyon Toplantısı yapılırken hasar aldı  ve yıkıldı. 81 Yıl önce Hükümet binasının yerine itiraz edenler haklı çıktılar. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da yer konusunda ısrar edilmemexsini başka bir yere yapılmasını istedi ama yerel yöneticiler karşı çıktılar. Zemin güçlendirmesi yapılarak yeni bina yapılıyor. Yer konusunda bu günde itiraz ediyoruz" diye ifade etti.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, açıklamaları nedeniyle Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'e teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.