ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sami Er, Genç Girişimciler ile Buluştu

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, TOBB Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Baydemir'in ev sahipliğinde Genç Girişimciler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. 

05 Şubat 2024 06:37
Sami Er, Genç Girişimciler ile Buluştu

Başkan Adayı Er, geleceğe umut vadeden, Malatya için canla başla çalışan bütün Genç Girişimcilere başarılar diledi.

Son zamanlarda özellikle gençlerin ve kadınların müteşebbisleri ve çabaları ile Türkiye ekonomisinin belli bir seviyeye geldiğini ifade eden Er, “Özellikle son zamanlarda teknolojik gelişmelerde katma değer üreten sanayinin gelişmesiyle yine bu müteşebbis arkadaşların çabalarıyla belli bir seviyeye geldi.” dedi. Özellikle üniversite-sanayi ortak çalışmalarının da bu yönde önemli olduğuna değinen Başkan Adayı Er, “Son zamanlarda üniversitelerde Teknokentler bünyesinde oluşturulan kuluçka mekanizması gerçekten sanayinin, ekonominin ve üretimin kalitesini arttırmakta hem de önemli katma değer üreten ürünler elde etmemizi sağlamaktadır. Malatya’mızda İnönü ve Turgut Özal Üniversitelerimiz var. Gelişmiş ülkelerde çok yoğun bir şekilde birlikte çalışan 2 mekanizma var. Üniversite-sanayi işbirliği kesinlikle bizim geleceğe dair katma değerli ürünler elde edebilmemiz için olmazsa olmazımız.” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep ekonomisi üzerinden örnek veren Başkan Adayı Sami Er, “Gaziantep’in sanayisine şöyle bir göz gezdirdiğiniz zaman İstanbul'da Antepli iş adamına az rastlarsınız.  Yani bizde bir sermaye göçü oldu. Bu sinerjiyi oluşturmak çok önemli. Bu yerel de ilin siyasetçileri ilin STK’ları birlik beraberlik içerisinde oldukları zaman oradaki oluşacak sinerjiyle birlikte gerçekten şehrin ekonomisine çok büyük katkılar sağladıklarını gördüm.  Malatya’mızda Antep kadar müteşebbis bir il. İnşallah biz göreve geldiğimizde bunları hep birlikte yapacağız. Tüm paydaşlarla güzel bir sinerji oluşturduğumuzda bunu başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Er, misafirperverlikleri için TOBB Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Baydemir'e ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

“Hep Birlikte Daha Güçlü Bir Malatya’yı İnşa Edeceğiz”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, daha sonra beraberinde AK Parti Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Esin Tanrıverdi ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Psikososyal Destek programı çerçevesinde Acıbadem Konteyner Kent'te düzenlenen 'Ahde Vefa Kermesi'ne katıldı. Kermeste vatandaşlarla bir araya gelen Er, daha sonra konteyner kentte kalan depremzedeleri de ziyaret ederek sohbet etti.

Malatya'nın güzel yarınları için mücadele eden bütün herkese teşekkür eden Er, birlikte daha güçlü bir Malatya inşa etmek için el ele vereceklerini söyledi.

Acıbadem Konteyner Kent’te vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Er, “Burada deprem sonrası hizmet için neler yapılabilir en azından buradaki insanların yaşam kalitesini nasıl arttırabiliriz, sorunları nedir, onları bir yerinde görelim diye dolaşıyoruz. Temel hedefimizde bir an önce buradaki vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına ulaşması. İnşallah bunun için azami gayreti sarf edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kenti ziyaret eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve eski TOKİ Başkanı olan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’la birlikte devam eden inşaat şantiyelerinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Sami Er, “Bunları nasıl hızlandırabiliriz diye görüştük. Yeni diğer ihtiyaçları, hak sahiplerinin bir an önce konutlarına erişmesi için ihale edilmeyen kısımların ne zaman ihale edileceğine dair rezerv alanları, yeni kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili birtakım görüş alışverişinde bulunduk. Bu vesileyle de burada konteyner kentte yaşayanların durumlarını yerinde görelim dertlerini dinleyelim diye buradayız” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.