ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Dr. Vahap Şahin Akçadağ'da 49 Projesini Açıkladı

CHP Akçadağ Belediye Başkan adayı Dr. Vahap Şahin, ilçede sahaya inerek göreve geldiğinde uygulayacağı 49 projesini açıkladı. 

30 Ocak 2024 23:22
Dr. Vahap Şahin Akçadağ'da 49 Projesini Açıkladı

CHP AKçadağ İleç Binasında önce yapılan toplantıya CHP İl Başkanı Barış Yıldız, İlçe Başkanı Ali Aslan ve CHP İl yöneticileri ile partililer katıldı. CHP İlçe Başkanı Ali Aslan, 2019 Yuılında kıl payı kaybettikleri seçimi bu kez kazanacaklarını belirterek "Akçadağ'da sosyal belediyeciliği başlatacak Başkan adayımızla sahaya iniyoruz. İnsan odaklı projelerimizle seçmenimizin karşısına çıkıyoruz" dedi. 

CHP İl Başkanı Barış YIldız'da Başkan adayları Dr. Vahap Şahin'in uzun bir süredir saha da çalıştığını belirterek "Akçadağ'ı hep birlikte kazanacağız. ADayımızla ve projelerimizle Akçadağlıların desteğini bekliyoruz. CHP olarak Akçadağ'da sosyal belediyescilik kazanacaktır" diye konuştu.

DR. VAHAP ŞAHİN PROJELERİMLE GELDİM

CHP Akçadağ Belediye Başkan adayı Dr. Vahap Şahin, Akçadağ'a 49 projeyle geldiğini belirterek "Akçadağ’ımızın eşsiz doğasına, ekonomisine, zengin kültürüne, şanlı tarihine yakışan bir belediye başkanı olmak için hiç kimseyi ötekileştirmeden, partimizin amacı doğrultusunda kişinin özgürlüğünü ön planda tutarak, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, adaletten ayrılmadan emekçinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, memurun ve yardıma ihtiyaç duyanın, mazlumun yanında olacağım, onların sesi olacağım. Ekonomik, sosyal ve kültürel yönden her alanda ilçemi kalkındırmak için çalışacağım.

Cumhuriyet’imizin 2.yüzyılında hep birlikte, el ele, omuz omuza, sevgi ve dayanışma içerisinde, hiç kimseyi ötekileştirmeden, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu Çağdaş Medeniyet Yolu’ndan sapmadan yürüyeceğiz. Bizler Mustafa Kemalin Evlatlarıyız. Cumhuriyete borcumuz var. Hep birlikte Akçadağ için çalışarak bu borcumuzu yerine getireceğiz. Akçadağ’da Değişimi Başlatacağız"dedi.

Dr. Vahap Coşkun'un 49 Adet Porjesi şu başlıklardan oluşuyor:

AKÇADAĞ CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI  DR.VAHAP ŞAHİN’IN SEÇİM BEYANEMESİ

!!! Ana Felsefemiz: ‘’Rant için değil Halk için DEĞİŞİM AKÇADAĞ’DA başlıyor, 49 adet PROJE İLE GELİYORUZ…

1)Kentsel dönüşüme, belediye hizmet binası ile başlanacak.

2)Merkez çarşı içerisinde bulunan dükkanların tamamı kentsel dönüşüm ile yenilenecektir.

3)  Merkez mahallerde başlayarak tüm mahallerdeki konutların kentsel dönüşüm yasası kapsamında değerlendirilerek sağlam olmayan yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi sağlanacak.

* YOL VE ALTYAPI

4) Yol medeniyettir, sorumluluğumuz alanındaki tüm yolların bakım onarım hizmetlerini aksatmadan yapacağız, büyükşehir ait olan kısım için sürekli büyükşehir ile koordine halinde asfaltsız yol bırakmayacağız

5) Kanalizasyon sistemi olmayan birçok mahallemiz bulunmaktadır. Büyükşehir’e konu ile ilgili destek verilerek çözülmesi sağlanacak.

6)  Belediye iş makinaları aratılacak kiralamaya gidilmeden kendi araçları ile kaliteli hizmetler sunulacak

7)  Mobil konkasör şantiyesi alınarak nakliyeden tasarruf edilecek.

8)  Mobil asfalt plenti satın alınarak ilçemizin her yerine kaliteli asfalt yapımı sağlanacaktır.

* SAĞLIKLI, HUZURLU VE İNSANCA YAŞAM HAKKI.

9) Aş Evi yapılarak ve ekonomik durumu müsait olmayan vatandaşlara sıcak çorba verilecektir.

10) Yaşlılar için huzurevi yapılacak.

11) Sağlık merkezi kurulacak ayrıca kimsesi olmayanlara hasta bakım hizmeti verilecek.

12) Mobil gasilhane cenaze hizmet aracı alınacak. (Cenaze yıkanacak, kefeni ücretsiz temin edilecek, cenaze evinde merhum adına yemek desteği verilecek.)

13) Her mahalleye taziye evi yapılacak ayrıca talep halinde mobil çadır hizmeti sunulacak. 

 *EĞİTİM  

14) Ekonomik durumu iyi olmadığı tespit edilen öğrencilere burs verilecek, kırtasiye yardımı yapılacak.

15)   Liselere giriş sınavı, üniversite giriş sınavı, kamu personele sınavlarına hazırlık için belediye tarafından kurslar düzenlenecektir. İhtiyaç sahibi öğrencilere sınav hazırlıklarında ücretsiz ders kaynakları sağlanacaktır.   İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim dönemi boyunca eğitimleri için ücretsiz ulaşım sağlanacaktır. Öğrencilere eğitimleri boyunca ücretsiz internet ulaşım sağlanacaktır.

16) Tüm Gençler, ev hanımları için meslek edindirmek amaçlı BELMEK kursları açılacak. (Biçki, dikiş, el örgüsü, resim, müzik vs.)

17)  Gençlik merkezi kurularak gençlerin sosyal aktivitesi eksiksiz sağlanacak.

18)  İlçe Kütüphanesi yapılarak ATATÜRK İsmi verilecektir.

* ULAŞIM

19) Mahallerin ilçe Merkezine, ilçe merkezinden Şehir merkezine ulaşım master planı hazırlanarak en uygun model ile ulaşım dizayn edilerek vatandaşın, öğrencilerin daha düzenli, rahat, güvenli ve huzurlu bir ulaşım imkânı sağlanacaktır.

20) İlçe garajı ve köy garajı yapılarak toplu ulaşım araçlarının tek yerden hizmet vermesi sağlanarak trafik sorunu ve halkın ulaşım araçlarına ulaşımı kolaylaştırılacaktır.

21) Otoparklar yapılacak halkın araçlarını güvenle bırakabileceği yerler sağlanmış olup yolardaki trafik yoğunluğu giderilmiş olacaktır.

* TİCARET

22) Kapalı Pazar yeri ve sosyal tesisler yapılacak. İçerisinde hamam sauna mevcut olacak.

23) Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşu tamamlanacak, yatırımcıların ilçemize çekilmesi sağlanarak ilçe ekonomisinin canlanması sağlanacaktır. İşsizlik sorunu çözülecek, ayrıca tersine göç sağlanarak iş, aş sorunu bitecektir.

24) MTA nın fizibilitesini yaptığı bir çok noktadaki petrol, gaz, mermer, altın, bakır ve demir v.b rezervlerinin ekonomik olanlarının çıkarılarak hem ilçe hem de memleket ekonomisine katkı sağlanması sağlanacaktır

* HAYVAN HAKLARI

25) Sokak hayvanlarının ıslahı Sağlanarak; barınak, beslenme ve aşılanma ihtiyaçları karşılanacak.

26)   Hayvan pazarı yapılacak.

* CEVRE DÜZENLEME VE PEYZAJ

27) Her mahalleye tüm sakinlerin rahat ulaşabileceği bir park yapılacak. Belediye önündeki park yapılarak “Mustafa Kemal Atatürk Parkı” ismi verilecektir.

28) İlçe Merkez mahallelerde atıl halde olan tüm yerlere düzenleme yapılarak görsel hale getirilerek ilçe merkezinin çehresinin modern bir ilçe görünümüne getirilmesi sağlanacaktır.

29)  Yürüyüş yoları düzenlenerek yürüyüş yollarına Her yaştan vatandaşın egzersiz yapabileceği sportif faaliyet aletlerin yaptırılarak hizmete sunulacaktır.

30)   İlçemizin iklim şartlarına uygun ağaçlar ile ilçe merkezi girişinde her iki tarafa ilçe merkezinde ağaçlandırma yapılarak, tüm müsait boşluklar yeşillendirilerek, yeşillendiren ve yeşili koruyan bir belediyecilik anlayışı olacak.

*  SPOR KOMPLEKSİ

31) İlçe merkezinde Tüm mahallere hizmet verebilecek kapasitede iki adet yüzme havuzu, jimnastik salonlu, Futbol, Basketbol, Hentbol, Tenis Kortu, Masa Tenisi olan bir spor kompleksi yaptırılacaktır.

* GENEL

32) İlçe merkezinde iki adet kreş açılacak.

33) İlçe merkezde bulunan eski hamamın yerine tarihine yakışır halk hamamı yapılacak.

34)  DSİ ve Sulama birlikleri ile koordine edilerek Suyun hayati önem Taşıdığı günümüzde sulama sistemlerinin tamamı kapalı sulama sistemi yapılacak.

35)  Mekruh binalar ivedi olarak kaldırılacak, olası salgın hastalıkların önüne geçilmesi sağlanacaktır.

36) Park Bahçeler Müdürlüğü ihdas edilerek çevre düzenlenmesi, ilaçlama, peyzaj işlerinin yapılmasının yanında, fidanlık üretimi yapılarak çiftçilere belirlenen sayıda ücretsiz fidan ve fide verilecektir.

37) Okul, Sağlık Merkezi, Cami, Cem evi ve Kültür Merkezlerinin bakımı ve onarımı, çevre düzenlemesi yapılacak, ihtiyaç halinde yenileri yapılacak.

38) Belediye bünyesinde şirketler aktif hale getirilecek. Gerekirse yeni şirketler kurularak belediye hizmetlerinin eksiz yapılması sağlanacaktır ayrıca işsiz insanlara yeni iş olanakları sağlanarak işsizliğin göçün önüne geçilmesi sağlanacaktır.

39) Belediye’ye bağlı semt temsilcilikleri: Kürecik, Ören, Bahri ve Kozluca ve Esenbey de açılacak.

40) Kardeş belediyeciliği getireceğiz. Karşılıklı destek ortamını sağlayacağız.

41) Hayvancılığın ve Arıcılığın gelişmesi için mera ıslah çalışması yapılacak.

42) Ayda bir gün halk günü yapılacak.

43) üç ayda bir muhtarlar ile toplantı yapılacak.

44) Doğalgaz tüm mahallelerimize ulaştırılacak.

45) Akçadağ’da sosyal kültürel düşünsel etkinlikler düzenlenecek. Örneğin Başyurt Yaylasın da Koç Salım Festivali-Levent’te Uluslararası Adrenalin Festivali) Kayısı Armut ve Bal Festivali-Panel Söyleyişi Kültür Sanat etkinlikleri yapmak ve bunları geleneksel hala getirmek.

*ŞEFAF BELEDİYECİLİK

46) E belediyecilik ve akıllı yönetim sistemi ile vatandaş belediye işlemlerini hızlı ve online olarak çözecektir.

47)  Belediyeye ait Tüm Taşınır Taşınmaz malları belediye bünyesinde tüm halkımızın faydalanması için belediye kendi işletecektir.

48) İhaleler Şeffaf yapılacak ayrıca Belediye Hizmet Binası girişinde halkın görebileceği elektronik tabelada aylık belediyenin gelir ve giderleri şeffaf olarak vatandaş ile paylaşılacaktır.

49) Akçadağ’da kayısı borsasını kuracağız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.